Om jag hade en miljon...

Caroline dagdrömmer om vad hon skulle göra om hon fick en miljon euro. Och en del av hennes svar känns lite otippade, som att ha en egen traktor och traktorchaufför som alltid skottar vägarna åt henne. 

Jag skulle vara den tråkigaste miljonvinnaren ever och bara göra alla de förutsägbara sakerna: köpa ett stort hus, resa mycket, investera i en lägenhet eller två och köpa kläder som är alldeles för dyra för att ha på sig när man leker med barn dagarna i ända. 

Publicerad igår kl. 09:58

Randiga skjortor från Marimekko

Ida har fått en hel hög randiga Marimekko-skjortor och jag är ungefär grön av avund. De är typ det snyggaste som finns och jag kommer aldrig sluta sörja att de inte fungerar på min kroppsform. 

Publicerad igår kl. 08:55

Om samarbeten

Carola svarar på en läsarfråga om bloggsamarbeten och gör säkert en del av oss mycket klokare i hur man ska tänka om/när man som bloggare samarbetar med ett företag. Det allra viktigaste tipset tycker jag är att man kan starta ett företag för bloggen för då kan man fakturerar sina kunder (och dessutom verkar man mycket proffsigare!). 

Men det finns en fråga som lämnar obesvarad: Hur mycket ska man ta betalt för ett samarbetsinlägg då? Tio euro? Hundra euro? Tusen euro? Som bloggare vill man ju inte avskräcka eventuella samarbetspartners, men samtidigt så behöver också bloggare mat på bordet och tak över huvudet. 

Någon bloggare som vågar avslöja prislappen på ett annonsinlägg/samarbetsinlägg? Nä, trodde inte det. 

Publicerad 22.02.2017 kl. 22:29

Barnvagnstjuven

Maries barnvagn har blivit stulen. Jag vet att man inte ska stjäla någonting alls, men en barnvagn måste ju vara allra längst ner på listan över saker man ska stjäla. Tillsammans med typ diabetessprutor.  

Alla ni som hänger på loppissidor och sånt kan ju hålla upp ögonen efter en svart Bugaboo!

Publicerad 21.02.2017 kl. 15:07

Sanningen bakom matbloggandet

Publicerad 21.02.2017 kl. 14:46

Efterlysning: brudbuketter

Sandra visar upp sin brudbukett på bloggen och efterlyser nu bilder på andra brudbuketter. Skicka in så får du dina fem sekunder av kändisskap (eller hur länge det nu tar att se och scrolla förbi en bloggbild). 

Publicerad 20.02.2017 kl. 07:37

Vad duktig du är, och vad söt du är

Carola skriver tänkvärt om hur man väljer att berömma barn. Jag försöker akta mig för det ständiga duktig-berömmet, men det är svårt och många gånger per dag biter jag mig i tungan just när ordet "duktig" är på väg ut genom munnen. Speciellt nu när mitt barn börjar bli lite äldre och förstår mer när jag pratar med honom så känns det extra viktigt att börja ge beröm på ett konstruktivt sätt.

Något annat som jag försöker vara restriktiv med när jag pratar med mitt barn är att strö runt mig ord som "söt", att säga åt honom att göra saker "som en stor pojke" och att kalla hans teckningar och legobyggen för fina (utan istället försöka diskutera med honom om byggsätt och färgval). Men det är så himla svårt ibland. Det är som om de typiska komplimangerna sitter fast i ryggmärgen och alltid vill hoppa ut ur munnen. 

Publicerad 19.02.2017 kl. 22:59

Plats för matbloggare

Publicerad 17.02.2017 kl. 07:00

Kuvertöppnande

Ellen skrev ett hyllat blogginlägg om sin ekonomi igår. Och ni vet ju vad jag tycker om pengar. T.ex. har jag ju tidigare bloggat om min månadsekonomi, och flera läsare berättade hur deras vardagsekonomi ser ut. 

För egen del så har jag börjat öppna kuverten så fort de kommer. Det är lite som ett plåster, det är obehagligt när man gör det. Men mycket bättre att tackla det genast än att ständigt gå runt och tänka på att man borde öppna. Sen brukar jag också betala räkningarna så fort de har kommit. Att alltid hittills haft tillräckligt med pengar på kontot (peppar peppar) är ett privilegium, och jag är tacksam över att jag har det så.

Publicerad 16.02.2017 kl. 18:27

Viktig påminnelse

Det har gått så länge sedan jag var abiturient att jag helt hade glömt vad det var för dage idag. Men gissa om jag blev påmind när det plötsligt dök upp ett lastbilsflak med skrikande tonåringar som kastade godis... 

På tal om abi-dagen har Karolina skrivit ett inlägg om sin dag för några år sedan och påminner oss alla om att hålla hårt i glasen (och förståss hålla koll på innehållet samtidigt som man håller i) när man är ute bland folk. 

Publicerad 16.02.2017 kl. 16:23

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här