Att byta namn när man äntligen får de bästa träffarna på Google

Malin skriver om sina funderingar på eventuellt efternamnsbyte och hur det skulle påverka nu när hon redan har byggt upp ett varumärke med sitt nuvarande efternamn. Typiskt exempel på hur bloggare kan göra är ju Blondinbella som trots att hon har tagit makens efternamn och har numera ett dubbelefternamn fortfarande använder sig av enbart sitt ursprungliga efternamn i domäner, hudvårdsprodukter osv. 

Nu är ju jag en nobody med tråkiga Google-träffar och inget varumärke, så jag tycker mest att det skulle vara skönt att byta efternamn och på ett sätt då helt försvinna från Google. Alla Google-träffar på dåliga skidresultat från lågstadiet och rester av angstiga tonårsbloggar skulle ju automatiskt sluta kopplas ihop med mig.

01.02.2017 kl. 09:36

Hatlistor

Ellen importerade en hatlista från svenska bloggaren Polichinelle och givetvis har en hel del andra bloggare hakat på. (På köpet får ni några nya bloggtips!)

Vem önskar ni skulle fylla i hatlistan? Överst på min lista finns Malenami för det skulle vara så oväntat (och intressant att läsa hennes svar). Men det känns ju inte som om hatkänslor passar in i en guldkantsblogg?

30.09.2016 kl. 14:23

Blogistania

Jag bläddrade genom de vanliga tv-kanalerna idag och snubblade över det finska programmet Blogistania som sändes 2013 (här finns alla avsnitt). Det enda finlandssvenska inslaget var Karkki (hennes avsnitt finns här). 

Kanske dags att Pampas Production (det är enda finlandssvenska produktionsbolaget jag kan hehe) dammar av konceptet och gör en serie med finlandssvenska SoMe-profiler? Jag vill åtminstone se Malin i köket, Finemang under galaförberedelserna och Peppe i LA. 

05.09.2016 kl. 19:38

100 mål att nå

Blondinbella inledde med att kaxigt lista 100 mål hon vill uppnå i sitt liv. Och de finlandssvenska bloggarna är ju inte sena med att haka på:

På nästan alla listor finns målet att satsa mer på bloggen, skriva böcker och så finns det flera som vill sommarprata! Det sistnämnda kan jag inte förstå eftersom det finns högst på min hatlista, tillsammans med att rensa avlopp och ta loss möss ur musfällor. Men alla är vi olika. 

För övrigt tycker Bloggkoll att det säkert är bra att göra listor och lägga upp målsättningar, men när vissa gör det så svårt för sig! Som Blondinbella som vill få barnbarn (en dröm hon inte kan påverka) eller de målsättningar som ska ske varje dag/varje år (tänk om något sker så att man ett år inte kan exempelvis resa till Spanien, då är ju det målet aldrig möjligt att nå). 

14.08.2016 kl. 10:48

PR-policy

Ni har säkert märkt att efter Blondinbella dömdes för smygreklam så har de finlandssvenska bloggarna tagit sitt reklambloggande till proffsnivå. Med proffsnivå menar jag inte att de struntar i adlinks och gör som de vill utan att alla proffsigt har börjat märka ut samarbeten och till och med har sånt som PR-policy!

Malins blogg bloggade t.ex. igår ett superlångt samarbete med Dermosil där hon också skriver om hur hon vill satsa ordentligt på ett blogginlägg som innehåller ett samarbete. Hon har till och med bytt hus för att få snygga bilder!

Sandra har skrivit en PR-policy till bloggen som finns här och handlar om samarbeten, blogg-gåvor och materialet som finns på hennes blogg. 

Så nu överväger också Bloggkoll att skriva en egen PR-policy. Ungefär så här ska det stå: För en liten slant bloggar Bloggkoll om din blogg och för en stor slant bloggar Bloggkoll oerhört positivt om din blogg. Vad tror ni? Kommer jag bli rik på kuppen?

21.07.2016 kl. 10:15

Två likheter med Blondinbella

Vilket intressant affärs-inlägg Malin gjort där hon listar fem missar hon gjort som företagare! Väldigt likt queen B på andra sidan potten som ju efteråt ibland avslöjar sina misslyckanden.

Och det är inte enda likheten Malin har med Blondinbella, båda skriver också blogginlägg om sitt företag utan att reklam-märka dem...

27.05.2016 kl. 09:55

Evighetslistan

Linn startade en ny lista för några dagar sedan (kul med att någon finlandssvensk startar en blogglista och de inte heller tiden kommer från Sandra Beijer).

Givetvis så var jag mest nyfiken över vem som har samma värderingar som mig själv. Och ibland hittade jag någon som tyckte "rätt" (alltså som jag då) men alltid nånstans vid fråga tre (om muminmuggar) eller vid fråga 8 (dop eller namngivningsfest) så kraschade vår likhet. Men efter många genomgångna listor hittade jag Joannas lista och hon tycker nästan precis som jag. Äntligen!

Andra som fyllt i listan är bl.a.: Marika, Erica, Ellen, DaniBee, Mélanie, Jonna, Julie, Lotta, Malin, Hanna, Karolina, Malin, Jenna, Ida, Amanda och Katarina

Mest i chock är jag över alla som inte vill besvara frågan om de är feminister eller inte, och över alla svar som är av typen "Jag är femnist MEN". Trist och tråkigt att många verkar anse att vara feminist är ett stort beslut och att de inte vill höra till den skaran av människor. Kanske jag bara har haft tur och levt i en bubbla där feminism varken är svår eller exkluderande. 

23.04.2016 kl. 21:31

No more sweet

För någon dag sedan skrev Malin om sitt brand och att hon har svårt att komma från uppfattningen om att hon driver ett (glutenfritt) café när hon numera gör annat i livet. Jag nickade och tyckte att det var ett intressant inlägg om branding och tänkte länka till inlägget senare på kvällen och skriva något om att sopa bort spår från internet. Men då gapade domänen tom och ingen blogg syntes till. Nu har Malin dykt upp igen här under namnet Malins blogg, och snart ska hennes nya domän börja fungera. 

Givetvis passar Bloggkoll på och uppdaterar namnkategorin för Malin. Men vet ni, ibland är det himla svårt att veta vad jag ska döpa en blogg-kategori till. Webbadressen säger ett namn, bloggheadern säger ett annat namn, och flik-texten (som också kommer upp när man för pilmarkören över fliken) ett tredje namn. Bestäm vad ni ska heta och ha det namnet över allt (eller åtminstone på två ställen)! hälsar förvirrade bloggtanten. 

16.03.2016 kl. 12:24

Sen senast (i Österbotten)

Vad är nytt på bloggfronten just nu?

Det var inte meningen men allt handlade visst om Österbotten-bloggare. Hur blev det så?

Nu kan jag tyvärr inte surfa vidare på bloggar från andra platser i Svenskfinland för nu ska jag äntligen få lyssna på det mest hypeade podcastavsnittet i Svenskfinlands historia. Men jag återkommer, och jag lovar att det inte kommer ta flera dagar före nästa inlägg dyker upp! 

07.03.2016 kl. 11:59

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här