Kuvertöppnande

Ellen skrev ett hyllat blogginlägg om sin ekonomi igår. Och ni vet ju vad jag tycker om pengar. T.ex. har jag ju tidigare bloggat om min månadsekonomi, och flera läsare berättade hur deras vardagsekonomi ser ut. 

För egen del så har jag börjat öppna kuverten så fort de kommer. Det är lite som ett plåster, det är obehagligt när man gör det. Men mycket bättre att tackla det genast än att ständigt gå runt och tänka på att man borde öppna. Sen brukar jag också betala räkningarna så fort de har kommit. Att alltid hittills haft tillräckligt med pengar på kontot (peppar peppar) är ett privilegium, och jag är tacksam över att jag har det så.

16.02.2017 kl. 18:27

Läsarträff med Ellen

Ellen har frågestund och bland frågorna finns en önskan om en läsarträff. (Visst känns läsarträff väldigt 2009 och Dessie-aktigt?) Ellen tror jag är den enda bloggaren som jag skulle vilja träffa i verkligheten så en läsarträff låter som en ypperlig idé. Men jag skulle väl bli så starstruck att jag skulle vara den där personen i hörnet som inte säger ett knyst, blänger lite småargt på alla och inte vågar flytta mig från hörnet under hela kvällen, haha.

24.01.2017 kl. 09:44

Julklappsregnet

Alla bloggar just nu om vad de fått för julklappar och jag är som vanligt nyfiken och intresserad. (Förra året skrev jag om att visa upp sina klappar på sociala medier här.) Allra mest spännande tyckte jag att det var att se Ellens nattliga vlogg eftersom hon fick en hel hög med saker som jag också vill ha (saker som jag inte ens visste att jag ville ha innan jag såg vloggen hehe). Speciellt SKAM-tygpåsen som hon visade upp allra sist. Finns väl ingen som skulle tacka nej till en sån just nu. Dessutom var det ju väldigt passande eftersom vi ju alla vet att Ellen var den första i hela Svenskfinland som tipsade om SKAM redan före den stora hypen.

Jag fick som vanligt så mycket choklad att jag slipper handla mat det kommande halvåret. 

29.12.2016 kl. 10:24

Ellens snabbmat vs min snabbmat

Ellen recepttipsar om sin bästa snabbmat som innehåller blomkål, rivjärn, två stekpannor och kryddningar. 

Bloggkolls snabbmat är en sån där pizza man värmer i ugnen. Då behöver man inget annat än en ugn och en timer på telefonen. Och så får man ligga i soffan medan man väntar på att ugnen ska bli varm. Kilometer ifrån Ellens snabbmat som kräver ansträngningar och parmesanost. 

16.11.2016 kl. 07:26

Att konsumera dyra kläder

I helgen läste jag Underbaraclaras smarta krönika som handlar om att man inte är en miljöhjälte bara för att man handlar dyra kvalitetskläder och designklassiker, och om det växande föraktet för de som inte har råd att konsumera samma dyra saker. Alltså lite samma tankegång som Ellen var inne på i augusti men med en miljötvist. Passande nog har Amanda skrivit ett inlägg som osar H&M-förakt och som handlar om att hon hellre köper ett dyrt plagg än tio billiga.

24.10.2016 kl. 22:47

Mens

Det är visst inte bara Lihaton Lokakuu och allmänt höstpepp i finlandssvenska SoMe-världen, det är en hel del mens också. Ellen bloggade om sin nästbästa menshistoria och länkade helt galet mycket till x3m som har mensvecka (nästan så att man skulle kunna tro att det var spons på gång...).Jag har ingen bra (eller dålig) mensstory, alla mina är väl som de flesta andras. De innehåller mycket blod, att det är irriterande att blöda igenom klädlager och det stressiga i att vänta på försenad mens.

Nåja, tillbaka till mensivret i oktober. Det superbra initiativet Menskligt har startat en menslista, och den känns ungefär hundra gånger vettigare än x3ms försök att lyfta mens genom att också prata om att nästan skita på sig och ta upp diskussionen kring ordvalet fitta i en och samma krönika. (Tips från Bloggkoll-coachen som även vikarierar som krönike-coach: ett ämne per krönika!)

04.10.2016 kl. 08:24

Hatlistor

Ellen importerade en hatlista från svenska bloggaren Polichinelle och givetvis har en hel del andra bloggare hakat på. (På köpet får ni några nya bloggtips!)

Vem önskar ni skulle fylla i hatlistan? Överst på min lista finns Malenami för det skulle vara så oväntat (och intressant att läsa hennes svar). Men det känns ju inte som om hatkänslor passar in i en guldkantsblogg?

30.09.2016 kl. 14:23

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här