Hej då

Jag har inte glömt er och jag är inte gravid*, jag blev bara så trött på alla bloggare i början av förra månaden när alla skulle delta i sockerdiskussionen. Zzzzz. Och så gick det plötsligt en månad medan bloggen stod tom. Så då passar det ju perfekt att säga hej då nu. Det har varit himla roligt att blogga och himla roligt att fått ha så smarta och bra läsare. 

Så fort någon erbjuder mig en fet (eller liten) månadslön för att blogga om bloggar kommer jag givetvis tillbaka. Tills dess ska ni ha det bra, och om ni bloggar ska ni reklammarkera korrekt och skippa sockerdiskussionerna.  

* den typiska anledningen till att bloggare plötsligt försvinner ur bloggvärlden.

02.04.2017 kl. 20:59

Fastetider

Nu när fastlagsbullarna börjar vara uppätna har en del bloggare börjat tänka på fastan. Lite skrik skriver provocerande (?) om att hon under fastetiden ska gå på massage flera gånger. Anne ska somefasta, vilket mer detaljert ska gå ut på att inte slösurfa efter klockan 18. Och Amanda har tre fasteprojekt, bland annat att ska hon inte handla något utöver mat.

Bloggkoll fortsätter sin vana trogen med att inte göra några löften, utan istället noggrannt hålla koll på om bloggarna följer sina planer. Precis som med nyårslöften alltså. Men skulle jag fasta skulle jag antagligen försöka få in en god vana som är bra för mig, kanske att sluta tänka negativa saker om mig själv hela tiden. 

Har du någon fasta på gång?

02.03.2017 kl. 22:05

I samarbete med vem?

Ibland är jag ju inne på bloggsamarbeten, och hur de ska märkas ut och hur de inte ska märkas ut. Jannikelles senaste inlägg lämnar mig som ett frågetecken. Hon skriver ett inlägg om trädgårdsrenovering och kläder, och inlägget inleds med en tydlig skylt om att inlägget är en "sponsored post". Men med vilket företag? Hur jag än läser så hittar jag tre potentiella samarbetspartners: en okänd grävmaskinsfirma, en trädgårdsaffär och en klädaffär. 

02.03.2017 kl. 08:58

Bloggare för SFP

Jenna avslöjade redan i december att hon ska ställa upp i kommunalvalet i Esbo, och nu börjar fler bloggare avslöja sina politiska karriärsplaner. Både ZiiO och Sebastian ska ställa upp i kommunalvalet i Jakobstad. Visst verkar det som om SFP har spanat in bloggtoppen.fi när de har raggat nya kandidater?

Bloggkoll är såklart bitter över att jag inte har fått ett enda mejl från SFP där de bönar och ber om att jag ska bli kommunalpolitiker. 

28.02.2017 kl. 07:26

Malenamis lejon

Har ni sett vilket härligt färgglatt lejon Malenami har målat med fingerfärg? Tröttnar hon på bloggkarriären kan hon alltid börja måla exotiska djur. Bloggkoll vill ha en tavla med en färgglad giraff. 

27.02.2017 kl. 20:31

Tips från Anne

Anne tipsar om hur man får fler läsare till sin blogg

27.02.2017 kl. 07:04

Obesvarade kommentarer

Grön i Åbo-Julia har skrivit ett välkommentaret inlägg om när bloggare inte besvarar alla kommentarer. Och de flesta verkar vara av den åsikten att de slutar läsa bloggar som inte besvarar ens kommentarer. Jag är lite kluven, är det en mindre blogg och jag kommenterar något så vill jag gärna ha svar, men om det är en större blogg så förstår jag ju att hen inte har tid att besvara varja liten "Fin!"-kommentar. Och det är ju egentligen helt knasigt tyckt av mig? Varför ska de mindre bloggarna behöva lägga ner tid att besvara varje liten (strunt)kommentar när de större bloggarna slipper? 

Däremot tycker jag (oavsett storlek på bloggen) att det är viktigt att man besvarar kommentarer som innehåller en fråga eller fundering. Och att man är snäll i kommentarsfältet! Att svara aggressivt och argt mot läsare är ju typ det sämsta man kan göra som bloggare. Då är det bättre att vara tyst och istället ses som nonchalant eller överlägsen. 

25.02.2017 kl. 22:51

Stämningsfulla förlossningsbilder

Cindy har publicerat sin förlossningsberättelse och dessutom har inlägget flera stämningsfulla bilder. Bloggkoll bara väntar på att någon fotograf i Svenskfinland ska fatta grejen med förlossningsfoton och börja erbjuda den tjänsten. T.ex. Stina-Lee bloggar ju ibland om sitt arbete som förlossningsfotograf (och doula) på andra sidan potten.

25.02.2017 kl. 11:29

Om jag hade en miljon...

Caroline dagdrömmer om vad hon skulle göra om hon fick en miljon euro. Och en del av hennes svar känns lite otippade, som att ha en egen traktor och traktorchaufför som alltid skottar vägarna åt henne. 

Jag skulle vara den tråkigaste miljonvinnaren ever och bara göra alla de förutsägbara sakerna: köpa ett stort hus, resa mycket, investera i en lägenhet eller två och köpa kläder som är alldeles för dyra för att ha på sig när man leker med barn dagarna i ända. 

24.02.2017 kl. 09:58

Randiga skjortor från Marimekko

Ida har fått en hel hög randiga Marimekko-skjortor och jag är ungefär grön av avund. De är typ det snyggaste som finns och jag kommer aldrig sluta sörja att de inte fungerar på min kroppsform. 

24.02.2017 kl. 08:55

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här