Vändag eller alla hjärtans dag?

Snabb valentines-gallup: hur många säger Vändag och hur många säger Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag känns ju onekligen mer internationellt (till och med där borta i Sverige säger man ju så), men Vändag låter ju så gulligt + att det är kul att vännerna uppmärksammas lite och inte bara ens partner. 

14.02.2017 kl. 19:30

Vlogg- och bloggplanering

Intressant att få en inblick i hur Isabel planerar sitt vloggande och bloggande. I ett annat liv vill jag också vara så där organiserad!

13.02.2017 kl. 23:21

Delta och spring

Carola har ett hurtigt samarbete med Nice Run Jakobstad på gång. Förutom att hon (tillsammans med en hel hög mammabloggare från Jakobstad) ska springa loppet så lottar hon också ut platser till loppet. Men det verkar inte vara så poppis bland läsarna? Hittills har inlägget fått några få deltagarkommentarer, att jämföra med utlottning av armbandsur (246 kommentarer), ett babynest (110 kommentarer) och barnkläder (90 kommentarer). Men Bloggkoll förstår verkligen det svaga intresset. Det är väldigt roligt att vinna saker, men kanske inte lika roligt att vinna något som innebär att man måste springa fem kilometer.

13.02.2017 kl. 21:26

Bloggsamarbete

I mitt Facebook-flöde dök en länk upp till Aveo som söker influencers att samarbeta med. Det är ju inte så stor poäng för mig att skicka in en ansökan. Jag tror inget inredningsföretag vill samarbeta med någon som varken lägger upp bilder i sina blogginlägg eller ens skriver om inredning. Men kanske några av er läsare bloggar om inredning? Och förresten:

13.02.2017 kl. 12:31

Elins kylskåp

Elins kylskåp och torrskafferi har exakt likadant innehåll som mitt. (Förutom kvargen.) Varför ser jag då ut som en grön blobb och hon lyfter traktorhjul?

12.02.2017 kl. 21:33

Gör konsten själv?

Alltid när jag ser en stor (abstrakt) målning utbrister jag inombords att jag nog kan göra det där lika bra själv. Jag tänker alltid "Hur svårt kan det vara?" och tror plötsligt att det är skitlätt, trots att jag har noll konstnärlig talang. Men den här tavlan som Anna-Lena visar upp, den måste man  (jag) väl klara av att måla själv?

12.02.2017 kl. 07:26

Bokbloggsboomen

I oktober var jag ju inne på hur boktyckare på Sociala medier blir en allt större maktfaktor och det verkar som om den finlandssvenska some-världen också har insett det, eftersom det har dykt upp flera nya bloggar, poddar och instakonton om böcker på senaste tid.

Bloggkolls egna bokbloggsfavorit är fortfarande Bokbabbel

10.02.2017 kl. 11:30

Svar på ickeställda frågor:

10.02.2017 kl. 10:18

HBLs bloggar hackade

När jag gjorde mitt vanliga morgonsvep bland bloggarna så insåg jag att flera av HBLs bloggar har blivit "hackade" Hackade i åtminstone den mån att flera avslumrande bloggar plötsligt fått nya inlägg med suspekt innehåll (som bland annat innehåller orden "hacked by").

  1. Vilken tur att någon åtminstone vill uppdatera HBL-bloggarna! Låt vara att det är en hackare eller ett vanligt inlägg men det händer ju något i alla fall!
  2. Alla bloggar som nyligen uppdateras hamnar högre upp på startsidan. Kul för Lyran, Parkvakten och alla andra som attackerats att de får lite synlighet och slipper hänga längst ner på listan där de varit ett tag eftersom ingen längre uppdaterar bloggarna. 
  3. Varför väljer man att "attackera" HBLs bloggar? Läsekretsen är väl i många fall så liten att ingen någonsin kommer att märka vad som har hänt. 

Nu väntar jag med stor iver på att någon ska försöka hacka min blogg. 

06.02.2017 kl. 08:16