Raw tryffeltårta

Eftersom livet inte enbart handlar om sallad tänkte jag tipsa om Lagombackans tryffeltårta. Jag vet inte om den är god, men den ser ju onekligen ut att vara det. Som extra plus är den raw och innehåller inte fyrtiofem ingredienser man inte har i skåpen, utan bara tre ingredienser jag inte har. Och tre saker är helt okej att handla tycker jag. 

24.01.2017 kl. 11:03

Läsarträff med Ellen

Ellen har frågestund och bland frågorna finns en önskan om en läsarträff. (Visst känns läsarträff väldigt 2009 och Dessie-aktigt?) Ellen tror jag är den enda bloggaren som jag skulle vilja träffa i verkligheten så en läsarträff låter som en ypperlig idé. Men jag skulle väl bli så starstruck att jag skulle vara den där personen i hörnet som inte säger ett knyst, blänger lite småargt på alla och inte vågar flytta mig från hörnet under hela kvällen, haha.

24.01.2017 kl. 09:44

Salladstips

Koivukangas verkar satsa på motion och att äta nyttigt just nu och det verkar leda till en otrolig uppdateringstakt på bloggen. Senaste inlägget handlar om vad man kan ha för tillbehör på sin sallad. Allra mest spännande var att Antti efter varje tips har beskrivit tipsaren. Bloggkoll ägnade oroväckande mycket tid åt att gissa vem de olika personerna var (det är fusk att följa länken i slutet av blogginlägget där alla rätta svaren finns).  

Bloggkoll är så tråkig att jag alltid piggar upp min sallad med stora mängder fetaost, dressing och salt. Så stora mängder att salladen tappar all sin nyttighet.

23.01.2017 kl. 20:38

Blogalikes

Julia tipsade om ZiiOs gamla inlägg som handlar om bloggare i Svenskfinland och Sverige som är lika varandra, och undrade om jag inte skulle kunna göra något liknande. Jovisst sa jag och sedan dess har jag försökt komma på vilka bloggare som liknare varandra till bloggsättet. 

Det var ingen lätt uppgift, inte minst eftersom ZiiO redan hade hittat de bästa paren. Pezsi och Paow, till exempel! De är ju så lika att de till och med har sovit i samma sovrum. Men några bloggare lyckades jag skrapa ihop:

Håller ni med? Och vem har jag glömt?

20.01.2017 kl. 13:52

Workation i Åre

Jennifer har varit på Influencer of Swedens Winter Workation i Åre och rapporterar långt och bildrikt från "unconferencen". Så roligt det verkar ha varit! Bloggkoll hoppas verkligen att någon i den finlandssvenska bloggvärlden snappar upp konceptet och gör något liknande. Det närmaste den finlandssvenska bloggvärlden har varit något liknande var säkert när Malenami och FruZ föreläste under en bloggkryssning på Viking Grace år 2014... 

20.01.2017 kl. 11:04

En lägenhet in, ett hus ut

Anna och hennes sambo har köpt lägenhet i Stockholmsområdet! Kul! Bloggkoll hoppas att trälådan från Svenska Sockerfabriks Aktiebolaget ingår i köpet. Den var sjukt fin. 

Charlotta är på gång med det omvända, hon och henns familj försöker sälja sitt hus. Så fint det ser ut, jag får nästan lust att flytta till Pikis. Jag förstår inte hur någon klarar av att sälja sina hem, när man har städat alla vrån och stylat det inför fotograferingen så blir man väl alldeles kär i hemmet igen? Om jag skulle försöka sälja mitt hem så skulle det säkert sluta med att jag ångrar mig och istället sparar alla stylade bilder i en mapp på datorn som jag får titta på varje gång jag är trött på hur råddigt allt är. 

19.01.2017 kl. 21:53

Cirkus familj om näthat

Jag började titta på förra säsongen av Cirkus familj för att Karkki var med i ett avsnitt som handlade om småbarn. (På den tiden hade jag ingen familj, men det går ju faktiskt att titta på program om familjeliv när en känd bloggerska är med.) Nu har jag ju en familj och i år tänker jag se den nya säsongen. I ett avsnitt är Hanna med och berättar om näthatet hon utsattes för på ask. Jag är verkligen tacksam över att min tonårstid inträffade före ask och snapchat, och redan nu gruvar jag mig för hur mitt barn kommer hantera och påverkas av sociala medier när hen blir större.

19.01.2017 kl. 08:26

Förlossningsdepression

Jag vet att ni är många som har saknat Carolas blogginlägg, men nu har hon uppdaterat bloggen igen efter några veckors tystnad! Carola skriver att hon drabbats av förlossningsdepression, men att hon nu känner mera hopp. Starkt och modigt av Carola att berätta om denna vanliga sjukdom, som ändå nästan ingen pratar om! 

18.01.2017 kl. 08:19

Bloggreklam i Svenskfinland och i Sverige

Skillnaden mellan bloggreklam i Sverige och i Svenskfinland illustrerad med två bilder:

Chimi Eyewear skickar en hop med svenska bloggare och influencers till Zanzibar, bl.a. Kenza och Janni Delér.  

 

Samma företag samarbetade i somras med Daniela. Samarbetet verkar innehålla solglasögon och en tegelvägg.

Inga palmer och solresor åt finlandssvenska some-profiler..

17.01.2017 kl. 21:37

Vad händer 2017?

Sexton dagar försenat kommer här mina spådomar inför bloggåret 2017:

  • Som vanligt dyker det upp någon ny föräldrabloggare som blir populär. Vem det blir som provar vagnar, lägger upp magbilder varje vecka och funderar på amning vet jag inte, men jag hoppas att det blir en läsvärd blogg. 
  • Tomrummet efter Autre tycker jag är väldigt tydligt just nu i bloggosfären, det skulle vara kul (och bra för den finlandssvenska bloggsfären) om det skulle dyka upp någon ny bloggportal. 
  • Jag skulle vilja läsa någon riktigt bra inredningsblogg, och jag hoppas att i år är året jag upptäcker en sån.
  • Hufvudstadsbladets bloggar verkar ju nästan bara bestå av nya förmågor som bloggar några gånger i månaden, men jag hoppas att det blir lite högre uppdateringsfrekvens hos några av bloggarna (och att man snart skulle slippa klicka in sig till varje inlägg och istället kan läsa bloggen som ett långt flöde. 
  • Blogg-gala i höst? Självklart. 
  • Kommer Sevendays vara hemort för de flesta gala-vinnarna? Självklart.
  • Årets mest lästa blogginlägg kommer antagligen bli Linns blogginlägg där hon berättar att hennes tredje barn blivit fött. 
  • Jag hoppas att trenden med bra, snygga och genomtänkta samarbeten mellan bloggare och företag hoppas. (Jag vet ju förstås inte om de är ekonomiskt schysta, men det hoppas jag.)
  • Minst fem bloggare kommer starta podcasts, de flesta kommer att rinna ut i sanden. Som vanligt.

Vad tror ni? Har jag missat något i min spåkula?  

17.01.2017 kl. 18:19