Inne med Egon

Det verkar som om de lite äldre (gubb)namnen börjar bli coola igen. Jag känner liksom ettåringar som heter Ruben och Alfred, namn som jag förknippar med äldre män med rutiga flanellskjortor och hängslen. Nyaste gubbnamnet som är inne verkar vara Egon. Stjärnskottet Pappamonologerna har en bebis med det namnet och Cindys ofödda barn har Egon som arbetsnamn

Så jag tänkte att namnet kanske betyder något väldigt modernt (t.ex. Hoverboard), och att det är därför namnet har blivit poppis idag. Men jag kom fram till att namnet Egon betyder get, kanske inte det mest charmiga och snällaste namnet man kan ge sitt barn... Men det är kanske ändå bättre än att döpa sitt barn till Valross eller Bladlöss?

15.01.2017 kl. 13:32

UnderbaraClaras SoMe-spaning

Jag läste ett så intressant blogginlägg hos UnderbaraClara, om vilka förändringar hon tror att blogg- och instagramvärlden kommer genomgå under året. Nu kanske jag är sist på bollen, inlägget är ju trots allt en vecka gammalt, men jag tyckte att det var så intressant och spot on att jag ville dela det med er också. 

Nu är ju Svenskfinland nästan alltid år efter SoMe-utvecklingen i resten av världen, men jag tror nog att flera av dessa saker kommer att ske hos oss också. Som att sponsrade blogginlägg kommer at växa, att influencers allt mer satsar på flera SoMe-kanaler och att nischade bloggar (som kanske har mindre siffror, men en väldigt trogen fanbase) kommer att få mer uppmärksamhet och möjlighet att tjäna pengar. 

Och nu kommer jag plötsligt på att jag ju har glömt att publicera mitt inlägg med mina spådomar kring vad som kommer att ske i den finlandssvenska bloggvärlden i år. Vilken miss! Lovar att lägga det på publicering snart. 

15.01.2017 kl. 09:22

Samma drömyrke

Linda och jag har samma drömyrke: professionell organisatörJag kan inte tänka mig något roligare än att komma hem till folk och sortera deras skräp i olika plastlådor. Plastlådor som man sedan märker med dymo-lappar. Åh, vilket drömliv det skulle vara!

13.01.2017 kl. 16:28

Stickningsbonanza

Vi är ju alla vana vid att Linda, Cindy och Victoria gör det. Stickar i tid och otid alltså. Men nu börjar plötsligt det klia i stickorna på andra också. Amanda har stickat ihop flera tröjor i höst, och den senaste visar hon upp på bloggen. Carola avslöjar på insta att hon vill lära sig sticka och Michaela har redan stickat årets första stickade sockor

Är att måla med vintage paint nu officiellt utdött? Och stickningen det nya svarta? Bloggkoll längtar tills korsstygn blir inne, det är typ det enda handarbetsmässiga jag klarar av. 

13.01.2017 kl. 07:49

Bullet journal

Alltså... Jag trodde att en bullet journal var typ en dagbok över ens jaktvanor? Hur många älgar man skjutit och hur ofta man missat när man var på harjakt. Lyckligtvis har Nina nu tagit mig ur den villfarelsen. Och plötsligt vill jag också ha en bullet journal (eller bujo som man kallar det om man är cool. Jag tror den skulle passa perfekt ihop med mig som älskar listor över allt annat i världen. 

12.01.2017 kl. 07:51

Pezsis svartsjuka

Pezsi skriver om sin svartsjuka på bloggen och det finns så mycket jag skulle kunna skriva om det:

  1. Svartsjukekänslan är ju bland det värsta som finns. Ni vet, när man ligger hemma i sängen och förstorar och hittar på saker i sitt huvud som man plötsligt tror på fastän logiken säger att ens partner inte skulle vara otrogen. Usch. 
  2. Även om ämnet kanske inte är så upplyftande så är det intressant att läsa ett långt, ärligt inlägg av Pezsi, som inte innehåller en plötslig reklamlänk till något kasino. 
  3. Är Pezsi den enda i Svenskfinland som får negativa elaka kommentarer? Jag tror nästan det. Åtminstone är hon den enda som inte snabbt raderar sådana kommentarer. 
  4. I kommentarsfältet finns äntligen ett livstecken från Carola! Jag vet hur mycket ni (och jag) saknar hennes dagliga blogginlägg så vill man få en liten Carola-dos så kan det vara värt att klicka sig in. 

Tack för länken S!
Det är för övrigt så ni ska göra om ni tycker att jag har glömt något viktigt bloggrelaterat. Kommentera med en länk så tar jag upp ämnet. Även om jag bara är hemma med barn så hinner jag ändå inte läsa alla bloggar. 

11.01.2017 kl. 10:39

Kalsongtips

Lina har upptäckt de ultimata underkläderna: herrboxers. Och jag kan bara instämma i lovropen. Den dagen för några år sedan då jag inte hade tvättat på en evighet och fick börja rota i sambons underklädeslåda var en mycket lycklig dag. 

10.01.2017 kl. 18:29

Niotillfem i Finland

Ratata släppte idag en superfin nyhet: Sandra Beijer kommer till Helsingfors i februari och föreläser! Kul! Ses vi där?

09.01.2017 kl. 14:33

Hongkong-podcast

09.01.2017 kl. 08:57

Jag hatar att flytta

Pappa och Putte-pappan, Staffan, bloggar om hur hemskt det är att flytta. Och det kan jag verkligen skriva under på! Som före detta studerande så har jag flyttat min beskärda del och jag hatar allt som har med flyttande att göra. De bruna kartonglådorna från Ikea, tidningssidorna man rullar runt ömtåliga saker, besluten om man ska slänga halvtomma mjölpåsar eller packa ner dem... Varje gång jag flyttat så har jag lovat mig själv att nästa gång jag flyttar så ska jag banne mig vara så rik att jag använder mig av en flyttfirma. Och varje nästa gång har jag ändå inte varit rik och fortsatt svära och packa ihop alla mina ägodelar själv. Jag riktigt längtar tills jag bor någonstans som jag inte tänker flytta från, då ska jag sprida ut mina saker, köpa ett tungt piano och borra fast alla bokhyllor och byråer i väggarna. 

08.01.2017 kl. 08:50