Lola uppochner

Nu när jag sett alla SKAM-avsnitt så försökte jag mig på en ny serie. Nämligen finlandssvenska Lola uppochner. Det har bara sänts ett avsnitt ännu (av 6 stycken), resten kommer på Yle Arenan första januari nästa år. Men jag tänkte att det skulle passa bra efter SKAM, båda handlar ju om tonåringar och sånt. Men de två serierna är verkligen milsvida från varandra på alla sätt som är möjliga. 

Någon som sett Lola uppochner? Vad tyckte ni? Jag ger det nog en chans till så det var inte superdåligt. Men varför pratar alla (i alla finlandssvenska serier/filmer) så otroligt uppstyltat och orealistiskt? Jag har aldrig träffat någon finlandssvensk som pratar så som folk gör så fort det är inspelningsdags. 

30.12.2016 kl. 13:42

Julklappsregnet

Alla bloggar just nu om vad de fått för julklappar och jag är som vanligt nyfiken och intresserad. (Förra året skrev jag om att visa upp sina klappar på sociala medier här.) Allra mest spännande tyckte jag att det var att se Ellens nattliga vlogg eftersom hon fick en hel hög med saker som jag också vill ha (saker som jag inte ens visste att jag ville ha innan jag såg vloggen hehe). Speciellt SKAM-tygpåsen som hon visade upp allra sist. Finns väl ingen som skulle tacka nej till en sån just nu. Dessutom var det ju väldigt passande eftersom vi ju alla vet att Ellen var den första i hela Svenskfinland som tipsade om SKAM redan före den stora hypen.

Jag fick som vanligt så mycket choklad att jag slipper handla mat det kommande halvåret. 

29.12.2016 kl. 10:24

Årsresuméernas tid är här

Nu när julgranen har kastats ut och julmaten är uppäten, (obs! inte hos Bloggkoll dock, här är det julgran till tjugondedag jul och julmat till nyår) så är det ju dags för årsresuméerna. Till exempel Emmi har publicerat en hel del bilder från årets första fyra månader och Nanó har skrivit om sin januarimånad. Så nu sitter jag och funderar på om jag också ska skriva en årssammanfattning över det finlandssvenska bloggåret. Vad tycker ni? Yey eller nej?

27.12.2016 kl. 13:44

Linda byter storstad

La vida Linda har bara några få dagar kvar i New York innan hon lämnar staden. I bloggen avslöjar hon att hon byter ut det stora äpplet mot en annan storstad: Göteborg. Kanske ingen storstad för er, men jag som är från typ landet tycker att Göteborg är en storstad. Det finns ju liksom spårvagnar och H&M där = storstad. 

Nu hoppas Bloggkoll bara att Lindas bloggande inte är över för att NY-äventyret är över. Jag vet nämligen att Lindas blogg hör till mångas favoritbloggar. Kanske vi börjar få läsa göteborgsskämt i januari?

27.12.2016 kl. 11:38

Nooras lookalike

Är det bara jag som tycker att somewhere near hofgarten-Ida liknar Noora i SKAM? Båda har skjortor, läppstift och blont hår i en lob.
25.12.2016 kl. 15:04

God jul!

God jul från Bloggkoll till er alla!

(Imorgon ska jag blogga om Skam. Precis som alla andra.)

24.12.2016 kl. 17:20

Snyggaste tapeten

Ibland tänker jag att jag vill ha ett vitt hem med moderna detaljer, och ibland tror jag att jag vill ha ett gammaldagshem med äldre möbler och färgklickar. Om jag någonsin väljer alternativ två önskar jag att Lundagård-Aja kommer och inreder åt mig. Har ni liksom sett så snygg tapet hon valt att ha i sin affär? Hjärtögonsmiley och så vidare. 

24.12.2016 kl. 07:30

Poddtoppen.fi

Jag vet inte om ni har koll på att poddarnas version av bloggtoppen.fi finns och heter poddtoppen.fi? Även om bilderna är pixliga, alla podcasts inte är med och topplistan baseras på antal följare på soundcloud (vem följer ens på soundcloud?) så kanske man kan få några nya podcast-tips som man kan lyssna på när man tröttnat på att höra släktens tjatter i jul. 

22.12.2016 kl. 10:10

Trött i Efter Nio

Anne tipsar om att tv-programmet Efter Nio söker någon som vill ställa upp i programmet och prata om trötthet efter utbrändhet. Bloggkoll skulle gärna vara med, men jag somnar alltid före nio :(

21.12.2016 kl. 20:06

Ingen julfeelis?

Har du ingen julfeelis ännu så rekommenderar jag att du klickar vidare till Ratatas nischade julbloggare Min glittriga Jul. Här finns inlägg om granar, jultröjor, jultags... 

Bloggkoll handlade grädde idag och ska försöka koka knäck. Då brukar julkänslan infinna sig, när man står och svär samtidigt som knäcksmeten kokar fast i kastrullbottnen :)

19.12.2016 kl. 19:55