Att showa off sina julklappar

29.12.2015 kl. 20:43

Julen har varit och farit och idag skriver Tidstjuven om något som cirkulerat på bloggarna post-julafton, nämligen uppräckningar kring vad folk har fått till julklapp. Maria skriver att hon tycker att det är snuskigt fascinerande att se vad andra fått till julklapp, Och jag instämmer! Jag är ju himla nyfiken av mig (annars skulle jag väl inte ha skapat en sån här blogg) och förutom att lusläsa blogginlägg tycker jag också om sådant som skvallertidningar och att spekulera i vad prislappen är på hus folk köper.

Maria funderar på hur uppvisandet av julklappar på sociala medier  påverkar (yngre), när de ser hurudana julklappar deras vänner och klasskompisar fått. Jag kan ju bara tala för mig själv men jag blir avundsjuk trots att jag är gammal.  Lika avundsjuk som jag blev sju år gammal när en av mina klasskompisar i ettan fick sitta uppe sent varje torsdagskväll och se på Arkiv X. Men sen när jag tänker efter så vill jag egentligen inte ha märkesväskan eller den dyra elektronikprylen. Precis lika lite som jag ville se på läskiga amerikanska tv-serier om övernaturliga grejer.

Vad tycker ni? Är julklappsshowande ett form av skryt och gör att ni blir avundsjuka (och nedstämda)? Eller är det bara jätteintressant?

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Vissa visar säkert upp sina julklappar åtminstone delvis för att skryta, men jag tycker väl inte själv att jag är så värst skrytig med mina strumpor, tebox, elektrisk fotfil m.m. som jag visade upp i min blogg :D Skulle jag bli nedstämd över andras julklappar i min ålder vore det nog dags för lite terapi av nåt slag.. ;) Och det kan jag säga fast jag är högkänslig, men jag har ju hunnit få lite insikt i livet så jag kan leva med att vissa får finare och dyrare :) Men tonåren är ju en känslig tid.. Men då tycker jag ändå att näthat och -mobbing vore ett viktigare tema att ta upp, som faktiskt får folk att begå självmord.
Maria30.12.15 kl. 19:35
Tack för din kommentar Maria! Jag lyfter hatten av för dig som inte påverkas av andras julklappar. Trots att jag är gammal märker jag ändå att jag i viss mån jämför mig med andra och vad de visar upp på bloggar och andra sociala medier. Så jag försöker ofta påminna mig om att trots bloggares multipla södernresor per år och lyckliga bilder i höstlövhögar så vet man som läsare aldrig hela storyn. Sen är det himla krångligt kring vad man ska ta upp och diskutera kring bloggar. Ska alltid näthat o.dyl. diskuteras eftersom det antagligen kan ge större (negativa) konsekvenser än exempelvis bilder på vad man fyndat på mellandagsrean eller finns det plats att diskutera många olika saker. Jag tycker ändå att det är viktigt att diskutera både högt och lågt, stort och smått och fundera på hur det påverkar andra och en själv. Sen är det också krångligt att vuxna (20+:are) försöker fundera på hur saker påverkar tonåringar. Det känns lite som när vuxna på åttiotalet fördömde hårdrock (https://www.youtube.com/watch?v=t_Cb4eh43D0) :D
30.12.15 22:02

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här

Senaste kommentarer

27.04, 22:15Hej då av Lite skrik
06.04, 12:41Hej då av Karolina
03.04, 10:49Hej då av linnea p.
03.04, 08:43Hej då av Daniela
03.04, 00:14Hej då av Sandra