Ärlighet

09.03.2016 kl. 12:18

Ärliga listan har rullat runt i de flesta bloggar. Ursprungligen kommer den från Atilio, men de flesta verkar ha anammat Sandra Beijers version. Och givetvis bjuder Bloggkoll på en sammanfattning. Det är ganska tråkigt och man lär sig inte så mycket annat förutom att typ alla bloggare var duktiga i skolan och att typ alla börjar prata för att få slut på pinsamma tystnader. 

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?
I lördags, av uppgivenhet och ren frustration, när orden inte vill lägga sig i logisk följd utan bara bråkade med mig. Fast det blev bra sen.
/ Spice It Up

TRE SAKER DU AVSKYR
- Idioter (kvinnohatare, rasister, uppkäftiga människor, högfärdiga osv)
- När folk inte kommer till punkt utan bara pratar och pratar och pratar (och pratar och pratar och pratar)
- Fula tatueringar, typ tribaler eller opersonliga texter på språk personen inte själv kan
/ Grön i Åbo

HUR VAR DU I SKOLAN?
Ettan till trean var jag världens smörgris och frågade efter mer läxor. Blev även mkt glad när jag ”äntligen” fick glasögon i fyran. Elisabeth Wakefield var min idol.  Fyran till nian var jag lite mer uppkäftig och självutsedd ledare av alla ”revolutioner”. Hade fortfarande rätt bra betyg men var ganska högljudd, men ofarlig tror jag. Hängde typ bara med Emmi. Var mycket mån om min image som alternativ och annorlunda. Var verkligen inte poppis men inte direkt utstött heller. I gymnasiet träffade jag massa nya vänner. Hängde mest på Luddes och rökte röda Marlboros (!), skolkade ca 2/3 av hela skoltiden, hade bra betyg i det jag orkade satsa på dvs svenska och bildkonst. Mådde jättedåligt men hade ganska kul. Festade mycket men var olycklig konstant. Oj oj.
/ Blejk, Fejt & Fab

VAD BLIR DU STRESSAD AV?
Att förklara saker för folk som har helt annan uppfattning än jag. För lite egentid. När jag inte har överblick över ett händelseförlopp i framtiden. Om barnen inte somnar på kvällen.
/ Bloppshop

TRE SAKER DU ÄLSKAR:
Mat, mamma och motion. Ha! Blev visst tre M där. 
/ Danielas dagbok
 
HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?
Utåtriktad, social och glad. Tror jag? Berätta ni! Hur uppfattar ni mig? Sen tror jag också att vissa tror jag är lite dryg, eftersom jag lider av det mycket vanliga syndromet resting bitch face. Alltså ser förbannad ut när jag har neutralt ansiktsuttryck.
/ Sandra Vaihela
 
HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?
Blyg till en början, men när pratet väl kickar igång går det bra. Förlåter lätt och litar på människor (ibland för mycket). Ganska 'down to earth' och realistisk vill jag också tro att jag är.
/ Jenniblomqvist

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM:
Jag tycker det är jobbigt med pinsamma tystnader i sociala sammanhang. Tycker så illa om det så jag börjar prata om allt och ingenting. Mest konstiga osammanhängande saker. Vilket leder till ångest big time.
/ Vardagspärlor

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?
Känner mig vacker när jag känner mig stark och glad. Känner mig också (fånigt nog) rätt snygg när jag druckit två glas vin och är omgiven av vänner på en fest någonstans. Skulle helst inte vilja känna mig varken snygg eller vacker någonsin, vill helst inte känna någon form av medvetenhet kring hur jag ser ut över huvud taget. Det är ett inlärt beteende som begränsar min personlighet. Känner jag mig ful är jag mindre social t.ex.
/ Nanó

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?
Åt min lillebror som sa något kul, haha.
/ Carmela Kärr
 
NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER?
klimatförändring, rasism, mina barns framtid… Såna där muntra saker. För att kompensera för det hittar jag på fantasivärldar och just nu funderar jag mycket på hur det skulle vara om det på riktigt bodde en trollkarl i Pargas, och så försöker dottern och jag hitta på egna Fantomen-äventyr. Dit går en del tid till att fundera på hur det kunde vara om Fantomen inte var så kolonialistisk, om det t ex fanns en svart Fantomen i ett grannland.
/ Tedags hos Tant Ninette

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR:
mörker, framtiden och ångestattacker
/ Veralinnea
 
ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ:
Ja matematiker har jag kanske inte precis fallenhet för...  
/ Lilla Hanna i stora världen

SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ:
Allmän förståsigpåare och visionär (konsult).
/ Michaela

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här