Lärare som finns i sociala medier

27.01.2017 kl. 09:47

Kaffepausen reflekterar kring hans roll som lärare och hans sociala medie-närvaro (utgående från CindymeC:s inlägg.) Eftersom jag är född på nittiotalet, och internet och sociala medier var relativt nytt när jag gick i högstadiet så minns jag hur kittlande det var att googla en lärares namn och hitta deras (få) avtryck på nätet. Då var det ju framför allt en pixlig bild och något resultat i en springtävling som dök upp. I dagsläget är personliga facebookprofiler, djupa blogginlägg och pinsamma tweets vardagsmat när man googlar ett namn. 

Jag undrar hur det blir i framtiden, när sociala medier är vanligt inom alla ålderskategorier. När både ens mormor och ens lillasyster finns på insta och kan använda periscope. Kommer eleverna ens bry sig om att deras engelskalärare driver en modeblogg full med särskrivningar eller att deras gymnastiklärare lägger upp töntiga muskelbilder på Snap? Antagligen inte. 

Kommentarer (1)
Jag är född på 70-talet och tycker hela sättet på hur man umgås och pratar förändrats av some.

För det första: förr kunde man uppföra sig på ett sätt med ett kompisgäng, och sen vara annorlunda i något annat socialt sammanhang. Jag hade inte ens tänkt på att jag gör så (kanske jag är lite kameleont?) men när sociala medier kom blev jag plötsligt hemskt stressad av att behöva vara på ett sätt med alla!

Annat som hänt: förr när man träffade en bekant så började diskussionen alltid från noll - nu vet man ofta en mass stuff. Så istället för "Hej vad har du gjort" är det "Hej hur var det på Bali".

Annars så tror jag du har rätt :))) i framtiden kommer skolbarnen säkert att vara så där att "öh pinsamt" om lärarens träningsblogg :D
Fager Dam27.01.17 kl. 15:57
Så sant! Tur att jag kan vara på ett sätt i denna anonyma blogg och på ett helt annat i verkligheten, och ingen märker att de två inte alltid går ihop ;)
29.01.17 19:23

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här