Bokbloggsboomen

10.02.2017 kl. 11:30

I oktober var jag ju inne på hur boktyckare på Sociala medier blir en allt större maktfaktor och det verkar som om den finlandssvenska some-världen också har insett det, eftersom det har dykt upp flera nya bloggar, poddar och instakonton om böcker på senaste tid.

Bloggkolls egna bokbloggsfavorit är fortfarande Bokbabbel

Kommentarer (3)
Bra tips där!
Tradutor10.02.17 kl. 12:58
I linn jungs inlägg om dystern så skriver hon att hon aldrig varit deprimerad och att det skulle kännas fräckt att säga att dystern=att hon är deprimerad eftersom hon inte fått en sån diagnos? Kan det vara så att ljung blivit påverkad av ziios inlägg om att alla slänger runt sig depressions diagnoser nu för tiden och därmed inte vill säga att hennes utmattnings(depression) var just en depression? Och att dystern som även en psykolog i kommentarsfältet beskriver som om det låter som depression, inte alls är depression? (Och va?! Har linn faktiskt inte sagt att hennes psykiska ohälsa var depression?? Vad var det då?)
Daniela12.02.17 kl. 15:11
Som Linn har skrivit ut (i kommentarerna) så vill hon inte använda begreppet för att ingen läkare har diagnostiserat henne som deprimerad. Jag tror inte att det är något ZiiO-påverkan, utan kanske sunt förnuft? Även om "dystern" kanske för (oinsatta) bloggläsare kan verka som en depression så vet ju bloggläsare endast en bråkdel av en bloggares liv och mående. Dessutom godkänns ju varken ens egna åsikt eller bloggläsares åsikter när man vänder sig till finländska instanser (t.ex. FPA), då krävs en läkares diagnos. Personligen tycker jag att om man känner sig deprimerad så får man även kalla sig för det, även om man inte har en diagnos av en läkare. Samtidigt, om jag kände mig nere/deprimerad och drev en stor blogg så skulle jag inte våga använda ordvalet depression om ingen läkare hade gett mig den diagnosen. Det skulle ju vara förödande för mitt redan taskiga mående om folk skulle börja ifrågasätta huruvida depressionen är verklig/tillräckligt allvarlig då ingen läkare gett den diagnosen.
12.02.17 20:33
Kolla även in Boksikt här på ratata!
blubb20.02.17 kl. 15:10
Länken i blogginlägget går till ett inlägg jag skrev i oktober där jag nämner Boksikt :) Så jag har inte glömt dem!
20.02.17 19:24

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här