Att blogga om sitt svartjobb

16.02.2017 kl. 10:11

Hur noggranna är egentligen myndigheter på att kolla upp vad bloggare sysslar med? Till exempel Elin skriver rakt ut om sin småskaliga affärsidé för att få in pengar. Utan att ha större kunskap om Elins liv så gissar jag att hon inte driver ett företag för bakning. Samma sak har jag tänkt om alla privatpersoner som bakar tårtor på beställning och säljer sina tjänster via t.ex. insta utan att ha ett företag. Eller de som förlänger fransar mot en liten ersättning till vänner och bekanta. Förr i tiden gjorde man ju kanske sånt här "svartjobb" i det dolda, och det marknadsfördes främst muntligt. Men nu står det ju svart på vitt på internet och skulle någon vilja anmäla saken (eller om någon myndighet kollar upp det) så är ju bevisen svåra att snacka sig ur när det är en själv som har skrivit dem. 

Annat jag också tänker på: bloggare som är föräldralediga och jobbar med bloggen (på ett sådant sätt att den genererar en inkomst). Den dagen man jobbar medan man är föräldraledig så ska man bara få minimibelopp. Så är man en bloggare och skriver ett avlönat samarbetsinlägg en dag så borde föräldrapenningen justeras till miniminivå just den dagen. Detsamma gäller ju andra jobb, och bloggar man om när man varit i arbete så är det ju himla enkelt för myndigheterna att kolla om det man rapporterat in verkligen stämmer. 

Kommentarer (1)
Jag har också tänkt på det där, men hoppas myndigheterna inte kollar så noggrant med tanke på konselvenserna..
Grön i Åbo16.02.17 kl. 11:33
De har antagligen viktigare saker att syssla med än att detaljgräva sig ner i enskilda människors sociala medier... Kan man hoppas i alla fall!
16.02.17 17:23

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här