Vad duktig du är, och vad söt du är

19.02.2017 kl. 22:59

Carola skriver tänkvärt om hur man väljer att berömma barn. Jag försöker akta mig för det ständiga duktig-berömmet, men det är svårt och många gånger per dag biter jag mig i tungan just när ordet "duktig" är på väg ut genom munnen. Speciellt nu när mitt barn börjar bli lite äldre och förstår mer när jag pratar med honom så känns det extra viktigt att börja ge beröm på ett konstruktivt sätt.

Något annat som jag försöker vara restriktiv med när jag pratar med mitt barn är att strö runt mig ord som "söt", att säga åt honom att göra saker "som en stor pojke" och att kalla hans teckningar och legobyggen för fina (utan istället försöka diskutera med honom om byggsätt och färgval). Men det är så himla svårt ibland. Det är som om de typiska komplimangerna sitter fast i ryggmärgen och alltid vill hoppa ut ur munnen. 

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här