Om samarbeten

22.02.2017 kl. 22:29

Carola svarar på en läsarfråga om bloggsamarbeten och gör säkert en del av oss mycket klokare i hur man ska tänka om/när man som bloggare samarbetar med ett företag. Det allra viktigaste tipset tycker jag är att man kan starta ett företag för bloggen för då kan man fakturerar sina kunder (och dessutom verkar man mycket proffsigare!). 

Men det finns en fråga som lämnar obesvarad: Hur mycket ska man ta betalt för ett samarbetsinlägg då? Tio euro? Hundra euro? Tusen euro? Som bloggare vill man ju inte avskräcka eventuella samarbetspartners, men samtidigt så behöver också bloggare mat på bordet och tak över huvudet. 

Någon bloggare som vågar avslöja prislappen på ett annonsinlägg/samarbetsinlägg? Nä, trodde inte det. 

Kommentarer (2)
Man kan kolla vad som är typisk timlön för freelancers och köra på samma :)
Grön i Åbo23.02.17 kl. 16:31
Bra idé! Att utgå från vad det kostar att annonsera i en tidning är ju också något man kan utgå ifrån.
24.02.17 08:54
Kanske kan svara på det hela från andra sidan. Är den som köper snarare än säljer. Beror helt på reach, format och längd. Kan variera från några hundra till tjugotusen (€). Innan var YT billigare men nu börjar det svänga så att YT är dyrare än blogg. Podd är superdyrt och svårt att köpa styckvis. Bloggare som inte har eget företag eller tillhör diverse nätverk använder sig av tjänster så som ukko eller frilansfinans. Ingen värdering i det :)
Lina23.02.17 kl. 23:31
Intressant! :)
24.02.17 08:55

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här