Babynyhet

Vad ÄR det med att alla bloggare ska avslöja stora saker idag? Linn är verkligen inte sämre än Kugge och avslöjar att tystnaden på  bloggen beror på att hon väntar sitt tredje barn. Superkul! Grattis! (Förstås inte superkul och grattis till Hyperemesis gravidarum-illamåendet. Men det förstod ni väl?)

Nu känns det som om jag också borde släppa en stor nyhet idag... Synd att jag inte har någon på lager.

01.01.2017 kl. 16:25

Julkalendrar

I det här hushållet tänker vi jag just nu ganska mycket på julkalendrar. Jag känner mig för gammal för chokladkalendrar och mitt barn är för liten för den uppfinningen ännu. Allra helst är jag sugen på en pixi-kalender men efter att ha läst vilka böcker som finns i årets kalender tappade jag en del av sugenheten. Så det kan hända att det inte blir en enda julkalender att öppna luckor i  vår familj. Och det kanske går bra det också, eftersom Linn avslöjade att hon kommer inleda sitt tioårsfirande i förtid genom att i december ha en julkalender med höjdpunkter ur bloggens långa arkiv. Bra initiativ!

21.11.2016 kl. 11:02

Svenska dagen

Igår var det ju Svenska dagen så Bloggkoll tog en bloggpaus och firade hela dagen. Skoja bara. Eller visst, jag bloggade inte igår men finns det faktiskt någon som firar Svenska dagen? Borde man fira? Och vad borde man göra i sådana fall? Sjunga Modersmålets sång och äta närodlade tomater i sin segelbåt?

Linn skrev en dikt och Homecoming Queer bloggade om sitt modersmål. Så mycket "firade" bloggvärlden Svenska dagen. 

07.11.2016 kl. 10:47

Med kisande ögon

Numera läser jag Linns blogg med kisande ögon och skumläser oftast genom texterna för det gör ont i mig när jag läser om hur hon mår. Det samma gäller Fredricas blogg. Det beror säkert på att jag (som många andra) känner igen så mycket av det de skriver. Jag har också varit utbränd och ärligt talat väcker det en hel del glömda (förträngda) minnen när jag läser blogginlägg om andras situation. Men det finns absolut fördelar med att blogga om saken, utöver det terapeutiska för bloggaren. Utbrändhet och utmattning är ju ganska tabu bland många, och det hoppas jag försvinner när man talar om saken. Dessutom kan jag tänka mig att de som inte ännu är slutkörda kan lära sig att se varningstecknen tack vare att ämnet bloggas om. 

All styrka till Linn, Fredrica och alla andra som på olika sätt använt upp alltför mycket energi och kämpar med sin återhämtning ♥

07.10.2016 kl. 18:33

Hur mycket kläder har ni?

Senast igår öppnade jag min garderob och blev förvånad över hur många kläder jag har. Jag skulle vilja säga att jag inte vet hur det gick till, men det vet jag ju. Jag har köpt nya (och begagnade) kläder och då blir det automatiskt trängre i garderoben. Linn har räknat sina kläder och kommit fram till att hon äger 49 plagg, och att alla är i användning. Skulle jag räkna mina skulle jag komma upp i säkert 100, och ännu fler om jag räknar med de bortstuvade gravid-&amningskläderna. 

Det skulle vara helt nice att minska klädmängden, och just nu skulle absolut alla mina kavajer och lite finare kläder (skjortor, klänningar, kjolar...) få ryka eftersom de aldrig används nu. Nu är det ju snarare de mer slitstarka kläderna som används, de som klarar av både sandlådelek och fönstertvätt. Samtidigt så kan jag inte tänka mig något sämre för miljön att rensa bort kläder man inte behöver just nu för att köpa igen när man behöver dem. Så jag behåller väl mina 100+ kläder och hoppas på att jag både har möjlighet att bli gravid igen och får jobba någonstans där skjortorna kommer i användning. Jag kommer nog aldrig förstå mig på mammabloggarna som säljer barnkläder så att de ska kunna köpa nytt när nästa barn kommer... 

Tillbaka till rubrikfrågan, hur mycket kläder har ni? Alldeles passligt? För mycket? 

13.09.2016 kl. 20:40

Är det bara jag?

Är det bara jag som tycker att de vinröda sammetskostymerna från Daisy Grace är fula? Både Linn och Kissie (hon har finskt påbrå så hon passar utmärkt i den här bloggen) verkar dregla över dem och JAG FATTAR INTE GREJEN. Det ser ju ut som en pyjamas? 

11.09.2016 kl. 10:05

Sevendays om gräl och kärlek i sociala medier

Givetvis kommer här en sammanfattning över vad finlandssvenska bloggarna tycker om relationer eftersom det var det stora bloggämnet i fredags (Zzzzzzzz). Egentligen var det mest Sevendaysbloggarna som skrev om ämnet och egentligen var alla väldigt diplomatiska och ingen gjorde några hårddragningar kring vad en bra vs en dålig relation är. Alla utgick från sig själva och skrev långt och ibland tråkigt:

 • Karolina inledde det hela med ett inlägg där hon bland annat skrev att folk som hyllar sina relationer ständigt online antagligen är olyckliga irl. Inlägget handlade också delvis om gräl och de bloggare som spunnit vidare på relationstemat har antingen valt vägvalet a) sociala medier + kärlek eller b) gräl.
 • Karolina följde upp inlägget med ett nytt där hon bl.a. påpekade att hon irriterar sig på andras förskönande (inte andras lycka). 
 • Linn skriver om anledningarna till varför hon trivs i sin relation.
 • Caroline valde alternativ B) och skriver om att hon och hennes partner inte grälar och Caroline menar att det bl.a. beror på att de kommunicerar. 
 • Linda på alternativbloggen grälar med sin sambo men konstaterar att hon "tror inte ett förhållandes kvalitet kan mätas i antal gräl". 
 • Amanda (en av de få icke-sevendaysarna som tagit i ämnet) skriver om alternativ A) kärlekslycka på sociala medier och hur hon är glad att dessa berättelser får en plattform att skina eftersom de ofta kan ses för tråkiga och platta för att passa in i filmer eller böcker.

Kan nu alla bloggare återgå till att blogga om sitt firande av forneldarnas natt/venetziansk/villaavslutning för Bloggkoll orkar inte läsa en rad till om hur ofta/sällan bloggare grälar. 

28.08.2016 kl. 08:30

6 saker Bloggkoll ser fram emot i höst

Hos En gul apelsin och Drömmar, fantasier och galenskap har det dykt upp inlägg med listor över fem saker de ser fram emot i höst. Maria ska bland annat festa och Malin reser till Malta med sin familj och ska vara där en hel månad. 

Bloggkoll kan ju inte vara sämre så här kommer 5 6 blogg-relaterade saker Bloggkoll ser fram emot i höst:

 1. Att Linn bloggar om allt kring bröllopet. Jag lovar att jag inte kommer att tröttna. 
 2. Att uppdateringsfrekvensen stiger för de flesta bloggare nu när vardagen och höstlunken är tillbaka. 
 3. Att Finemang ordnar en ny Bloggala och att Bloggkoll vinner alla pris. 
 4. Att Carola avslöjar namnet på sitt nästa barn. Bloggkoll hoppas på Ko. 
 5. Att Hooray börjar julpyssla tidigt och publicerar många inlägg med julinspiration. 
 6. Att det dyker upp flera bra nya bloggar. 

Finns det något (bloggrelaterat) som ni ser fram emot i höst?

10.08.2016 kl. 19:24

Hon är tillbaka!

Linn är tillbaka i bloggvärlden och hon lovar att hon ska skriva om sitt Elivsbröllop många gånger. Samtidigt berättar hon att hon haft det kämpigt under semestern och varit delvis sjukskriven. Utan att spekulera alltför vilt i sjukdomsar och diagnoser så kan Bloggkoll konstatera hur sjukt det är när kvinnor blir lediga och det är då, när man ska ta det lugnt och vila upp sig, som olika sjukdomar dyker upp som ett brev på posten. 

09.08.2016 kl. 08:01

Nytt hus, en make och Elvis

Har ni sett vilket snyggt funkishus Jannike och hennes man har köpt? Eller ja, åtminstone är miniatyren snygg, en bild av det riktiga huset har inte synts på bloggen ännu. 

Och har ni sett att Linn har gift sig? Det börjar bli dags att ge ett livstecken eller två på bloggen nu tycker Bloggkoll som ju väljer bloggar framför insta alla gånger. För åtminstone vill Bloggkoll veta mer om Elvis som skymtar där bakom brudparet. 

31.07.2016 kl. 12:38

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här