Obesvarade kommentarer

Grön i Åbo-Julia har skrivit ett välkommentaret inlägg om när bloggare inte besvarar alla kommentarer. Och de flesta verkar vara av den åsikten att de slutar läsa bloggar som inte besvarar ens kommentarer. Jag är lite kluven, är det en mindre blogg och jag kommenterar något så vill jag gärna ha svar, men om det är en större blogg så förstår jag ju att hen inte har tid att besvara varja liten "Fin!"-kommentar. Och det är ju egentligen helt knasigt tyckt av mig? Varför ska de mindre bloggarna behöva lägga ner tid att besvara varje liten (strunt)kommentar när de större bloggarna slipper? 

Däremot tycker jag (oavsett storlek på bloggen) att det är viktigt att man besvarar kommentarer som innehåller en fråga eller fundering. Och att man är snäll i kommentarsfältet! Att svara aggressivt och argt mot läsare är ju typ det sämsta man kan göra som bloggare. Då är det bättre att vara tyst och istället ses som nonchalant eller överlägsen. 

25.02.2017 kl. 22:51

Julias Room Escape

Även om jag flera gånger tänkt att Room Escape verkar vara världens bästa grej, så har jag ännu inte testat. Som tur är har Julia gjort en Room Escape åt sin klass och nu har hon skrivit ner alla stegen på sin blogg. Så nu känns det som om jag äntligen också har testat på konceptet. Och det var precis lika roligt som jag trodde på förhand. 

11.12.2016 kl. 16:03

Det går bra nu!

Grön i Åbo-Julia ska på föreläsningsturné, och är dessutom nominerad till årets inspiratör i Galan. Det går bra nu!

01.11.2016 kl. 08:45

Zero Waste-intervjuer

Grön i Åbo-Julia har huserat i nästan alla finlandssvenska dagstidningar i helgen och poserat med sin glasburk med avfall. Jag lusläste (såklart) artikeln och även om jag inte någonsin kommer bli Zero Waste (engångsblöjor från Libero underlättar min vardag alldeles för mycket), så blir jag inspirerad och försöker alltid tänka efter när jag handlar. 

19.09.2016 kl. 09:00

Hjälp Grön i Åbo

Förutom att Grön i Åbo-Julia har bränt sig på oljan när hon kokade munkar så verkar det vara lite bloggtorka hemma hos henne. Ibland tänker jag på er som har en nischad blogg och hur ni hela tiden måste komma på nya grejer. Vardagsbloggare kan ju alltid slänga upp en matbild och berätta om ungens sovvanor, och hos Bloggkoll sinar ju inte direkt materialet eftersom det ju hela tiden dyker upp smarta (och ibland lite mindre smarta) blogginlägg. 

Så har ni något eko-aktigt ni vill läsa om hos Julia tycker jag att ni ska in och tipsa. För det värsta som finns är ju ouppdaterade bloggar.

01.05.2016 kl. 18:18

Ärlighet

Ärliga listan har rullat runt i de flesta bloggar. Ursprungligen kommer den från Atilio, men de flesta verkar ha anammat Sandra Beijers version. Och givetvis bjuder Bloggkoll på en sammanfattning. Det är ganska tråkigt och man lär sig inte så mycket annat förutom att typ alla bloggare var duktiga i skolan och att typ alla börjar prata för att få slut på pinsamma tystnader. 

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?
I lördags, av uppgivenhet och ren frustration, när orden inte vill lägga sig i logisk följd utan bara bråkade med mig. Fast det blev bra sen.
/ Spice It Up

TRE SAKER DU AVSKYR
- Idioter (kvinnohatare, rasister, uppkäftiga människor, högfärdiga osv)
- När folk inte kommer till punkt utan bara pratar och pratar och pratar (och pratar och pratar och pratar)
- Fula tatueringar, typ tribaler eller opersonliga texter på språk personen inte själv kan
/ Grön i Åbo

HUR VAR DU I SKOLAN?
Ettan till trean var jag världens smörgris och frågade efter mer läxor. Blev även mkt glad när jag ”äntligen” fick glasögon i fyran. Elisabeth Wakefield var min idol.  Fyran till nian var jag lite mer uppkäftig och självutsedd ledare av alla ”revolutioner”. Hade fortfarande rätt bra betyg men var ganska högljudd, men ofarlig tror jag. Hängde typ bara med Emmi. Var mycket mån om min image som alternativ och annorlunda. Var verkligen inte poppis men inte direkt utstött heller. I gymnasiet träffade jag massa nya vänner. Hängde mest på Luddes och rökte röda Marlboros (!), skolkade ca 2/3 av hela skoltiden, hade bra betyg i det jag orkade satsa på dvs svenska och bildkonst. Mådde jättedåligt men hade ganska kul. Festade mycket men var olycklig konstant. Oj oj.
/ Blejk, Fejt & Fab

VAD BLIR DU STRESSAD AV?
Att förklara saker för folk som har helt annan uppfattning än jag. För lite egentid. När jag inte har överblick över ett händelseförlopp i framtiden. Om barnen inte somnar på kvällen.
/ Bloppshop

TRE SAKER DU ÄLSKAR:
Mat, mamma och motion. Ha! Blev visst tre M där. 
/ Danielas dagbok
 
HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?
Utåtriktad, social och glad. Tror jag? Berätta ni! Hur uppfattar ni mig? Sen tror jag också att vissa tror jag är lite dryg, eftersom jag lider av det mycket vanliga syndromet resting bitch face. Alltså ser förbannad ut när jag har neutralt ansiktsuttryck.
/ Sandra Vaihela
 
HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?
Blyg till en början, men när pratet väl kickar igång går det bra. Förlåter lätt och litar på människor (ibland för mycket). Ganska 'down to earth' och realistisk vill jag också tro att jag är.
/ Jenniblomqvist

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM:
Jag tycker det är jobbigt med pinsamma tystnader i sociala sammanhang. Tycker så illa om det så jag börjar prata om allt och ingenting. Mest konstiga osammanhängande saker. Vilket leder till ångest big time.
/ Vardagspärlor

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?
Känner mig vacker när jag känner mig stark och glad. Känner mig också (fånigt nog) rätt snygg när jag druckit två glas vin och är omgiven av vänner på en fest någonstans. Skulle helst inte vilja känna mig varken snygg eller vacker någonsin, vill helst inte känna någon form av medvetenhet kring hur jag ser ut över huvud taget. Det är ett inlärt beteende som begränsar min personlighet. Känner jag mig ful är jag mindre social t.ex.
/ Nanó

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?
Åt min lillebror som sa något kul, haha.
/ Carmela Kärr
 
NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER?
klimatförändring, rasism, mina barns framtid… Såna där muntra saker. För att kompensera för det hittar jag på fantasivärldar och just nu funderar jag mycket på hur det skulle vara om det på riktigt bodde en trollkarl i Pargas, och så försöker dottern och jag hitta på egna Fantomen-äventyr. Dit går en del tid till att fundera på hur det kunde vara om Fantomen inte var så kolonialistisk, om det t ex fanns en svart Fantomen i ett grannland.
/ Tedags hos Tant Ninette

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR:
mörker, framtiden och ångestattacker
/ Veralinnea
 
ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ:
Ja matematiker har jag kanske inte precis fallenhet för...  
/ Lilla Hanna i stora världen

SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ:
Allmän förståsigpåare och visionär (konsult).
/ Michaela

09.03.2016 kl. 12:18

Vegemat för hela slanten

Nyhetsmorgon informerar mig hela tiden om vad det är för special-dag just idag (åtminstone på den sverigesvenska sidan). Så igår fick jag lära mig att första februari är vegetariska dagen. En dag i efterskott (eftersom jag drabbades av den stora latheten igår) har jag sammanställt några bloggar som bl.a. handlar om vegetarisk mat. Klicka er vidare och så hoppas jag att ni blir så inspirerade att ni vill koka en vegetarisk rätt 1.2.2017. Och om ni riktigt vill får ni väl koka ihop något vegetariskt någon annan dag också på året. 

Smaklig spis!

02.02.2016 kl. 12:36

Inget Österbotten här inte

Igår funderade jag på Österbotten-bloggarna. De finns överallt och jag lovade att inte nämna en enda i nästa inlägg. Så det har varit långa timmar vid Google, men nu har jag plockat ihop bloggar som inte har någon österbottnisk koppling överhuvudtaget. Tror jag i alla fall. Det fattas väl bara att någon av bloggarnas farmor kommer från Malax.

La Vida Linda har precis börjat blogga och hon delar med sig av sina fotografier och ska snart flytta over there. Sandra Vaihela vistas i Ekenäsnejden och även hon fyller bloggen med bilder.

Och två åboländska bloggar som spottar ur sig många inlägg som handlar om återvinning och ekoliv på olika sätt: Tedags hos Ninette och Grön i Åbo (som ju vann Nykomlingspriset på Galan för en vecka sedan!).

Vilka icke-österbottniska bloggar läser ni?

29.11.2015 kl. 19:48

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här

Senaste kommentarer

27.04, 22:15Hej då av Lite skrik
06.04, 12:41Hej då av Karolina
03.04, 10:49Hej då av linnea p.
03.04, 08:43Hej då av Daniela
03.04, 00:14Hej då av Sandra