Skolfotografier

Caroline har gjort det, Maria, Mimmi och Marion likaså. De har alla visat upp bilder från sin barndom, närmare bestämt skolfotografierna (och också några dagisfoton) för varje år som gått med några få undantag. Både frisyrerna och klädstilarna har varierat kraftigt kan Bloggkoll diplomatiskt säga. 

Bloggkoll skulle också gärna vilja visa upp sina foton, inte minst det från lågstadiet där jag har en mörkbrun plastchoker runt halsen, men problemet är att jag inte har så många foton. Är det bara mina föräldrar som tyckte att skolfotona var fasligt dyra? Så oftast blev det bara gruppfotot, och de åren som de egna fotografierna blev mer lyckade var det några fotografier till närmsta släkten som gällde. Jag minns hur avundsjuk jag var på alla mina klasskompisar som fick köpa de små klisterbilderna. Och sen när de bytte med varandra och limmade in minifotona i utvikbara häften... Jag var så avundsjuk! 

29.11.2016 kl. 21:17

Samarbete eller inte samarbete?

Min "kollega" på andra sidan potten, Bloggbevakning, bevakar bl.a. hur de svenska bloggarna väljer att märka sina blogginlägg som innehåller reklam. Så ikväll tänkte Bloggkoll göra det samma. Typ alla österbottniska bloggare hängde igår kväll på vip-kväll i ett nytt köpcentrum och vissa har reklammärkt sina inlägg om kvällen, andra inte

Vilket sätt är rätt då? Bloggkoll tycker att det borde finnas samarbetsstämpel på alla inlägg. För de känns sannerligen som riktigt fullspäckade reklaminlägg.

27.10.2016 kl. 22:40

Brodera mera

Jag vet inte om jag tidigare avslöjat min grej för egenbroderade tavlor med citat, men om inte så kan jag avslöja det nu. Den här och den här är mina favoriter. En ny favorit är givetvis Marias rosa skapelse

22.10.2016 kl. 20:51

Taco hej

Åtminstone mitt sociala medier-flöde drabbades av någon form av KAJ-explosion igår. Det kan ju i och för sig bero på att jag känner en hel del österbottningar, de som enbart har huvudstadsmänniskor i sina flöden kanske missade Taco hej-hysterin? T.ex. österbottniska Tidstjuven bloggade om musikvideon igår

Men allt Bloggkoll kunde tänka på var att de stulit catch frasen från en svensk bloggare. (Okej, jag vet innerst inne att också andra har använt sig av frasen "Taco hej", men jag förknippar den enbart med Annika.)

Nu går Bloggkoll och äter tacos. 

Taco hej. 

05.08.2016 kl. 20:39

Med ring på fingret

Se vem som plötsligt har en ring på sitt vänstra ringfinger! När de flesta bloggbröllopen är över för denna sommar, verkar det som om vi genast får nya att se framemot. Grattis från Bloggkoll! 

P.S. Väldigt storbloggar-aktigt att Tidstjuven bland grattis-utropen också fått en kommentar kring hennes klänning och var den kan köpas. D.S.

25.07.2016 kl. 19:10

Sommarlunk

Idag tänkte jag blogga om det sommarmanér som ungefär alla bloggare nu hamnat i, men Maria hann före. Stämmer det faktiskt att alla har fler (och bättre) saker för sig än att sitta framför en skärm just nu? Jag måste erkänna att jag nog läser lika många bloggar som andra årstider, men blogginläggen är absolut a) kortare och b) mycket mer intetsägande. Det är bara bilder på blommor och tårtkalas och inte så mycket tyckande varken om bröst eller barnkläder (bra så). Men därför har inte jag heller så mycket att skriva om.

P.s. Vad säger ni om jag skulle flytta bloggen? Yay eller nay? Eller som kidsen (och gubbarna på radio x3m) säger: najs eller bajs?

12.06.2016 kl. 09:28

Rakade ben eller ej

Nu när det är supermycket sommar är det dags att rota fram rakyvlar och plåster! Eller? Tidstjuven bjuder på ett inlägg om att raka benen eller låta bli, med några pepptips kring hur man ska våga vägra raka benen i sommar.

03.06.2016 kl. 09:59

Instas nya grej

För er instagramnördar där ute så rekommenderar jag idag Tidstjuvens inlägg om Instagrams nya algoritm (som gör att först kommer de bilder som de tror att man vill se, istället för den vanliga kronologiska ordningen). Jag tycker det har varit lätt panik på flera insta-håll senaste dagarna över om man ska aktivera aviseringar eller ej men läs vad Maria skriver och bli klokare. 

Maria  är "lite skeptisk till att låta en algoritm avgöra vad jag tycker är intressant". Jag håller med, för gud vad jag hatar Facebooks topphändelser som hela tiden slås på hur jag än försöker ändra nyhetsflödet till "senaste". Kan inte allt bara vara som det alltid ha varit?

29.03.2016 kl. 12:06

Det nya diskussionsämnet?

Jag hoppas att vi äntligen övergett fenomenet om att en bloggare bloggar kort om ett visst ämne och alla andra bloggare snabbt kastar ut inlägg kring ämnet bara för att det är aktuellt. 

Men om vi inte är över den stormande diskussionsfasen i den finlandssvenska bloggvärlden så tror jag att Tidstjuvens inlägg om skinnutställningen i Seinäjoki har potential att starta en hejdundrande diskussion kring pälsnäring, pälskläder, djur i burar och rävflickor.

14.02.2016 kl. 08:49

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här