Blogalikes

Julia tipsade om ZiiOs gamla inlägg som handlar om bloggare i Svenskfinland och Sverige som är lika varandra, och undrade om jag inte skulle kunna göra något liknande. Jovisst sa jag och sedan dess har jag försökt komma på vilka bloggare som liknare varandra till bloggsättet. 

Det var ingen lätt uppgift, inte minst eftersom ZiiO redan hade hittat de bästa paren. Pezsi och Paow, till exempel! De är ju så lika att de till och med har sovit i samma sovrum. Men några bloggare lyckades jag skrapa ihop:

Håller ni med? Och vem har jag glömt?

20.01.2017 kl. 13:52

Vegemat för hela slanten

Nyhetsmorgon informerar mig hela tiden om vad det är för special-dag just idag (åtminstone på den sverigesvenska sidan). Så igår fick jag lära mig att första februari är vegetariska dagen. En dag i efterskott (eftersom jag drabbades av den stora latheten igår) har jag sammanställt några bloggar som bl.a. handlar om vegetarisk mat. Klicka er vidare och så hoppas jag att ni blir så inspirerade att ni vill koka en vegetarisk rätt 1.2.2017. Och om ni riktigt vill får ni väl koka ihop något vegetariskt någon annan dag också på året. 

Smaklig spis!

02.02.2016 kl. 12:36

Kommentera mera

Allting var bättre förr brukar det ju heta och på vissa plan kanske det stämmer. Lev mer på mindre-Maria tar upp bloggkommentarer och om hur de förr i tiden var bättre. Att det kommenterades mer och blev mer diskussion i bloggars kommentarsfält. Hon passar på och utlyser kommentarshelg och uppmanar oss att kärleksbomba bloggar vi läser och tycker om. Givetvis får hon supermånga kommentarer på inlägget, men hon har ju faktiskt ganska rätt i sin tes. Att kommentarerna har minskat överlag beror säkert på en hel del, inte minst eftersom det är så krångligt att kommentera via mobilen. Jag gillar verkligen gilla-/hjärt-funktionen som finns på många bloggar numera där man enkelt kan kruxa i att man uppskattade inlägget.

Och vad ska man göra för att få mera kommentarer? Svaret är ganska enkelt: 1) blogga om att ingen kommenterar din blogg och att du funderar på att sluta, och 2) diskutera kontroversiella saker (allt om barnskötsel, vaccin och religion brukar funka bra).

05.12.2015 kl. 12:09

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här

Senaste kommentarer

27.04, 22:15Hej då av Lite skrik
06.04, 12:41Hej då av Karolina
03.04, 10:49Hej då av linnea p.
03.04, 08:43Hej då av Daniela
03.04, 00:14Hej då av Sandra

Januari 2017

Blogalikes

Februari 2016

Vegemat för hela slanten

December 2015

Kommentera mera