Malenamis lejon

Har ni sett vilket härligt färgglatt lejon Malenami har målat med fingerfärg? Tröttnar hon på bloggkarriären kan hon alltid börja måla exotiska djur. Bloggkoll vill ha en tavla med en färgglad giraff. 

27.02.2017 kl. 20:31

Malenami och avsaknaden av reklammärkning

I bloggkommentaren om reklammärkning i bloggar nämndes Malenami som ett exempel på en bloggare som är dålig på att märka ut reklam. Bloggkoll kan erkänna att Malenami är en av de finlandssvenska bloggar jag också skulle nämna som sämst på reklammärkning. Visst, det kan säkert finnas många andra finlandssvenska bloggar som är ännu sämre, men Malenami är en av de största bloggarna och har hållit på länge så därför blir hon nu den Bloggkoll fokuserar på i detta blogginlägg.

I inlägget "Tillbaka till en long bob?" skriver Malenami och länkar en hel del till Rapunzel of Sweden. Bloggsamarbete eller inte? Bloggkoll skulle kunna sätta sin högra arm i pant på att det är ett samarbete. Har ni liksom sett hur många inlägg det kommit som enbart handlar om Rapunzel of Swedens olika varor sedan början av oktober? Rätt svar: 4 st. Ett (1!) av dessa inlägg är reklammärkt

I det tvåspråkiga inlägget om skäggvårdsprodukter finns inget ord om reklam eller samarbete, men så här många ord, länkar och hyllningar gör att det absolut luktar reklam.I skoinlägget "The Lynn" står det överst i inlägget "bloggsamarbete:)". Det räcker inte. 

Ett av inläggen hyllar ohejdat läppstift. I Bloggkolls värld innebär "bloggåva" också ett form av samarbete. Men ingen utmärkning finns. 

När man är dålig på att reklammärka börjar läsaren jag fundera på om t.ex. detta inlägg också innehåller ett omnämnande av en blogggåva eller inte. Både företaget som ger (?) saker till bloggaren och bloggaren själv mister trovärdighet när det inte står tydligt och klart.


Äntligen ett bra märkt inlägg. Tydligt och klart. Så här borde alla inlägg se ut. 

(Bilderna är faksimil från Malenamis blogg + lite paintstreck från undertecknad. Bilderna kommer från de inlägg som är länkade under respektive bild.)

14.11.2016 kl. 09:23

Greaselockar

Alltså! Se vilka fantastisk lockar Malenami har! Känns väldigt Olivia Newton-John i slutscenen av Grease. Så snyggt! 

(Nu är månadens utropsteckenkvot slut.)

14.10.2016 kl. 21:00

Hipp hipp hurra

Idag säger vi ett stort grattis till Malenamibloggen som fyller 8 år idag

07.09.2016 kl. 19:29

När tar bloggsemestern slut?

Hur länge bloggare får ta semesterledigt? Svar: så länge de vill. Hur länge tycker Bloggkoll att bloggare ska ha uppehåll? Svar: max en dag. Så följande bloggar tycker jag verkligen att det är dags att de återupptar bloggandet pronto:

  • Malenami. Hon lämnade oss med ett semi-latinskt begrepp, Post Sommarpratum, för tretton dagar sedan. En evighet i bloggvärlden
  • Linn. Har hon haft sitt 30årskalas ännu och hur går villalivet? Ingen vet för precis som Malenami är det tretton dagar sedan senaste livstecknet. 
  • Min helt vanliga vardag-Malin har inte bloggat sedan maj! Betyder det att bloggen kommer att stå tom resten av sommaren också?
  • Och Smulan med livet, var är hon? Hennes domän slutade fungera för snart en månad sedan. 

Någon bloggare ni tycker tagit för långt sommarlov?

23.07.2016 kl. 22:08

Reaktionerna efter Malenamis sommarprat

I den finlandssvenska bloggvärlden har det dykt upp en hel del reaktioner på Malenamis sommarprat, t.ex. hos Sandra och hos Christina

Bloggkoll tänkte bl.a. detta:

  • Intressant hur Malena flera gånger i sitt prat nämner tro, Gud och traditionella värderingar. Tre saker som ungefär aldrig ges utrymme på bloggen. 
  • Vilket självförtroende att på förhand känna på sig att bloggen kommer att bli stor, redan innan bloggen ens är startad. Men kanske det är så alla bloggare känner i början. Tänker "Yes, världens bästa idé!" men sen svalnar blogglusten för de flesta när det visar sig att man inte överöses av Odd Molly-tröjor och bloggflyttserbjudanden bara genom att skriva några inlägg i veckan.
  • Vi har ju ingen Mia Törnblom eller dylikt i Svenskfinland, men kanske Malenami kan bli vår motsvarighet? Så mycket prat om lycka, att välja det glada, att lyfta upp guldkanterna, att stiga upp efter vad som känns som ett misslyckande... Nu är det tyvärr så att jag är en negativ jävel och känner mig bara provocerad av sånt här så jag kan ju erkänna att delar av sommarpratet inte var min tekopp. Men så är det ibland. 
  • Musiken var bra. Haha! Men sånt är faktiskt en viktig del av sommarpratandet.

Vad tyckte ni?

29.06.2016 kl. 22:34

På nålar?

Sitter ni, precis som Bloggkoll, på nålar och väntar ivrigt på att klockan ska slå 10.03 så att ni kan lyssna på Radio Vega och Malenamis sommarprat? Tårar och skratt verkar det bli i alla fall!
28.06.2016 kl. 08:12

Sommarprat

Igår avslöjades vem som är sommarpratare i radio Vega i år. Enda med bloggkoppling är Malenami, och den nyheten har vi ju känt till länge

Finns det någon ni är extra sugen att lyssna på? Jag kommer åtminstone lyssna på Malenami och Li Andersson. Men aldrig i livet på M. A. Numminen eller Jörn Donner, det känns som om dom gubbarna har fått tillräckligt mycket prattid redan. Och på tal om gubbar, varför ska Robert Aschberg sommarprata i Finland? Har han inte fullt upp med att debattera och jaga internettroll och arga grannar i Sverige? (Jag vet att han har en finlandssvensk mor, men det har jag också och inte får jag sommarprata i Radio Vega för det).

08.06.2016 kl. 12:10

Sommartecken

Jag tänker tiga ihjäl snön som föll i delar av Finland igår. Så istället ska vi blicka framåt mot ljusare och varmare tider. För visst börjar det märkas bland bloggarna att det snart är sommar?  Här kommer tre tecken Bloggkoll har nosat upp som tyder på att det snart blir sommar:

Så sommaren, snart är den här!

20.04.2016 kl. 22:14

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här