Samarbete eller inte samarbete?

Min "kollega" på andra sidan potten, Bloggbevakning, bevakar bl.a. hur de svenska bloggarna väljer att märka sina blogginlägg som innehåller reklam. Så ikväll tänkte Bloggkoll göra det samma. Typ alla österbottniska bloggare hängde igår kväll på vip-kväll i ett nytt köpcentrum och vissa har reklammärkt sina inlägg om kvällen, andra inte

Vilket sätt är rätt då? Bloggkoll tycker att det borde finnas samarbetsstämpel på alla inlägg. För de känns sannerligen som riktigt fullspäckade reklaminlägg.

27.10.2016 kl. 22:40

100 mål att nå

Blondinbella inledde med att kaxigt lista 100 mål hon vill uppnå i sitt liv. Och de finlandssvenska bloggarna är ju inte sena med att haka på:

På nästan alla listor finns målet att satsa mer på bloggen, skriva böcker och så finns det flera som vill sommarprata! Det sistnämnda kan jag inte förstå eftersom det finns högst på min hatlista, tillsammans med att rensa avlopp och ta loss möss ur musfällor. Men alla är vi olika. 

För övrigt tycker Bloggkoll att det säkert är bra att göra listor och lägga upp målsättningar, men när vissa gör det så svårt för sig! Som Blondinbella som vill få barnbarn (en dröm hon inte kan påverka) eller de målsättningar som ska ske varje dag/varje år (tänk om något sker så att man ett år inte kan exempelvis resa till Spanien, då är ju det målet aldrig möjligt att nå). 

14.08.2016 kl. 10:48

Fasadsiffror

Jag läste igår ett inlägg om fasadsiffror som lät så otrolig bekant. Vissa stycken kändes det som om jag läst nästan ordagrant några dagar tidigare

För att förtydliga min upptäckt visar nu Bloggkoll för första gången i sin bloggkarriär två (påritade) fakisimil:

 

Faksimil 1, Faksimil 2

Tänk att fasadsiffrorna är så bra att de får bloggare att välja nästan likadana ord när de ska skriva om dem!

16.07.2016 kl. 12:56

Mästerdetektiv

Jag sa ju det(Gårdagens Bloggkoll-inlägg)

#MästerdetektivenBloggkoll

13.07.2016 kl. 11:16

Dags för hemma hos-reportage?

Lantliga Linda verkar ha bråttom på sin semester, och målar, tapetserar och har sitt barn att plocka smultron. Hon hintar med att hon ska avslöja vad allt stök beror på på onsdag, men Bloggkoll kan redan nu gissa sig till vad det handlar om. Månne bloggarnas hemma hos-fotograf nummer 1, Living with my camera-Camilla, är på antågande med kameran i högsta hugg?

12.07.2016 kl. 21:56

Sanningen

Linda skriver om en Instagram-bild och hur råddigt det kan vara runtom, trots att det inte syns i den fyrkantiga rutan. Det dyker ju alltid upp såna här bilder nu som då, där bloggare (ofta de som bjuder på fina ögonblick i vardagen) zoomar ut och visar verkligheten/sanningen. Men ibland kan jag inte låta bli att undra om det händer att bloggarna råddar till det lite. Slänger ut någon legobit på golvet, drar ner den snyggt draperade filten på golvet, tar några klädesplagg ur barnets färgkoordinerade garderob och kastar dem i en hög på fåtöljen. Allt för att verka lite mer normal för oss stackaras dödliga som det aldrig någonsin ser så bra ut som det gör på Lindas rådd-bild. 

18.06.2016 kl. 09:30

Sommarlunk

Idag tänkte jag blogga om det sommarmanér som ungefär alla bloggare nu hamnat i, men Maria hann före. Stämmer det faktiskt att alla har fler (och bättre) saker för sig än att sitta framför en skärm just nu? Jag måste erkänna att jag nog läser lika många bloggar som andra årstider, men blogginläggen är absolut a) kortare och b) mycket mer intetsägande. Det är bara bilder på blommor och tårtkalas och inte så mycket tyckande varken om bröst eller barnkläder (bra så). Men därför har inte jag heller så mycket att skriva om.

P.s. Vad säger ni om jag skulle flytta bloggen? Yay eller nay? Eller som kidsen (och gubbarna på radio x3m) säger: najs eller bajs?

12.06.2016 kl. 09:28

Made in Thailand eller Made in Finland

Både Välkommen hem och Lindas Lantliga har uppmärksammat den nya muminmuggen Midsommar. Eftersom jag är mest förtjust i den turkosa Sniff-muggen så måste jag erkänna att jag inte är jätteförtjust i kollektionens nyaste tillskott.

Men vad är det här med att det i bottnen på vissa muggar står det Made in Thailand medan andra är gjorda i Finland? Någon muminmuggs-nörd av rang som kan svara? Och för er samlare, är det någon skillnad om man har en Thailands- eller Finlands-mugg (eller samlar ni t.o.m. på en av varje)?

17.04.2016 kl. 13:07

Lindas sommarprojekt

Linda har storstilade planer inför sommaren. Hon ska förvandla en gammal sädesbod till kombinerad lekstuga och gäststuga. Kul med någon som har fantasi! Den enda användningen av en sädesbod jag kan komma på är att förvara säd i den. Och om ni är intresserade av en redan förvandlad sädesbod så ska ni klicka er vidare till Inredningsdrömmar & rackarungar-Joannas sädesbod och hur den såg ut för fem år sedan. 

13.04.2016 kl. 14:30

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här