Bloggare för SFP

Jenna avslöjade redan i december att hon ska ställa upp i kommunalvalet i Esbo, och nu börjar fler bloggare avslöja sina politiska karriärsplaner. Både ZiiO och Sebastian ska ställa upp i kommunalvalet i Jakobstad. Visst verkar det som om SFP har spanat in bloggtoppen.fi när de har raggat nya kandidater?

Bloggkoll är såklart bitter över att jag inte har fått ett enda mejl från SFP där de bönar och ber om att jag ska bli kommunalpolitiker. 

28.02.2017 kl. 07:26

Lokalpolitiker Jenna

Jenna släpper en bomb om sina planer nästa år: hon ska bli politiker och ställa upp i kommunalvalet! Av alla saker jag kunde gissa att hon hade på gång var detta verkligen en högoddsare. Det ska bli spännande att få reda på hennes vallöften senare. Bloggkoll hoppas givetvis att hon kommer värna framför allt om bloggarnas rättigheter i samhället. 

15.12.2016 kl. 07:53

Bollar med smak

Jag är så sugen på julgodis just nu, och inte hjälper det ju direkt till att ungefär alla bloggare tipsar om julgodisrecept. Mina favoriter hittills är Anna-Lenas chokladbollar med pepparkakssmak och Jennas mariannetryfflar med vitchoklad. Båda ska jag baka till julbordet!

13.12.2016 kl. 20:43

Suddiga ansikten

En sak som irriterar mig i bloggvärlden är blurrade ansikten på personer som inte vill vara med på bloggen. Alltså typ en fin kräftskivebild och så finns det ett suddigt moln ovanför en ljusblå skjorta. Jag respekterar förstås att inte alla vill synas på sociala medier men oj vad de suddiga molnen stör mig. Skulle jag vara en bildbloggare så skulle jag helt enkelt välja enbart fotografier med folk som faktiskt vill vara med så att det blir hela bilder.

Till exempel tycker jag mer om Blondinbellas stil (fotar bakhuvuden på sina barn), än Hannas (suddar ut barnens ansikten) eftersom Isabellas bilder är hela och därmed inte gör att jag varje gång stannar upp i min läsning för att bilden känns konstig. För i andra sammanhang (tidningar osv) blurrar man ju bara när det är en bild på en brottsmisstänkt eller bilder på private parts, och ett barn hör ju inte till någon av de två kategorierna. Jenna såg jag också hade publicerat ett familjefoto med två av tre ansikten utsuddade. Och då har jag svårt att se pointen med hela bilden. Om pointen förstås inte är att visa att familjemedlemmarna man ibland nämner på bloggen inte är fantasifoster, utan finns på riktigt. Och det kan ju förstås vara nog så viktigt, haha!

08.11.2016 kl. 19:47

Bokmässa

Det pågår just nu bokmässa i huvudstaden och det känns som om massor med bloggare är där. Förstås speciellt de bloggare som också jobbar som författare, men också bland annat många ratatabloggare verkar vallfärda till bokmässan. Jenna, Rebecca på Kulturvis och Jessica på Litterarum har alla skrivit guider kring vad man inte får missa på mässan. 

Och som tips för de som inte går på mässan, men ändå är intresserade så kan man se alla (?) svenskspråkiga programpunkter live på Yle Arena. 

27.10.2016 kl. 21:13

Evighetslistan

Linn startade en ny lista för några dagar sedan (kul med att någon finlandssvensk startar en blogglista och de inte heller tiden kommer från Sandra Beijer).

Givetvis så var jag mest nyfiken över vem som har samma värderingar som mig själv. Och ibland hittade jag någon som tyckte "rätt" (alltså som jag då) men alltid nånstans vid fråga tre (om muminmuggar) eller vid fråga 8 (dop eller namngivningsfest) så kraschade vår likhet. Men efter många genomgångna listor hittade jag Joannas lista och hon tycker nästan precis som jag. Äntligen!

Andra som fyllt i listan är bl.a.: Marika, Erica, Ellen, DaniBee, Mélanie, Jonna, Julie, Lotta, Malin, Hanna, Karolina, Malin, Jenna, Ida, Amanda och Katarina

Mest i chock är jag över alla som inte vill besvara frågan om de är feminister eller inte, och över alla svar som är av typen "Jag är femnist MEN". Trist och tråkigt att många verkar anse att vara feminist är ett stort beslut och att de inte vill höra till den skaran av människor. Kanske jag bara har haft tur och levt i en bubbla där feminism varken är svår eller exkluderande. 

23.04.2016 kl. 21:31

En till liten bebis

Nu är nästa bebis här, Jenna har fått en liten dotter. Grattis från Bloggkoll! 
07.04.2016 kl. 13:15

När kommer boken?

Hufvudstadsbladet lanserar en mammablogg med namnet Mama Bites Back, och upphovsmannen är Jenna! Kul med mera mammaprat på en särskild blogg! Men den största frågan är när Jenna kommer att ge ut en bok om moderskapet? Förr i tiden (2010-2013) mammabloggade ju Jeanette Öhman på Hbl och det ledde till boken Livet & barnet (en ganska tydlig blinkning till den vanliga bloggen som hette Livet & Helsingfors). Så nu väntar Bloggkoll spänt på boken Barnet and other drugs

25.01.2016 kl. 18:15

Årsresuméernas tid är här

Någon gång i december brukar de ju anlända, årsresuméerna. En del startar redan mitt i julpeppen, medan andra väntar till slutet av året. Och det beror lite på hur upplägget ser ut. Antingen är det bara en kort sammanfattning (ofta med bilder, månadsvis) eller långa listor där bloggaren svarar på frågor och reflekterar. Jag gillar bäst en blandning av båda, där det både reflekteras och visas bilder och allra helst avslöjas sådant som kanske inte framkom i bloggen då det inträffade. Direkta referat som bloggläsaren redan vet är ju inte alltid så spännande.

Jenna har hittills jobbat sig fram till april och jag ser framemot att hon ska komma till tiden när hon fick reda på att hon var gravid (”plussade” som svenskarna skulle säga), för det är ju en sådandär grej som läsarna inte fick reda på då.

Karolina är redan på inlägg två (av 4 stycken) och visar upp en sommarbild från Vasa kl 03, och det är ljust!

Flora bjuder på en sammanfattning av 2015 i klädväg, och sånt gillar jag! Iofs är Flora en svensk bloggare, men jag hoppas att några (mode)bloggare hoppar på tåget här också och gör en liknande sammanfattning. Om inte för något annat än för att det säkert är himla roligt att se sammanfattningen om tio år när allt vi har på oss just nu är hopplöst ute. 

26.12.2015 kl. 23:27

Bloggbebisar!

Ibland läser man bloggrubriker som genast får en att inse vad som är på gång. Imorse läste jag Annmarias inlägg med rubriken ”Nu avslöjas hemligheten” och redan när jag klickade mig in anade jag vad inlägget handlade om.  Och javisst, längst ner i blogginlägget visades en gravidmage upp och hon avslöjade att hon ska bli mamma i april. Grattis! 

Och eftersom hennes blogg ofta innehåller en hel del fina foton från bröllop hoppas jag även på riktigt fina gravidfoton hädanefter.

En annan som också ska få bebis i april är ratatas evenemangsansvariga Jenna. Jag bloggade ju inte ännu när hon avslöjade sin hemlighet för några veckor sedan. Så ett försenat grattis från mig! 

Och en vanlig fråga när det handlar om bloggerskor som är gravida: Hur mycket kommer de att visa upp bebisen i sina bloggar?

08.12.2015 kl. 09:39

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här

Senaste kommentarer

27.04, 22:15Hej då av Lite skrik
06.04, 12:41Hej då av Karolina
03.04, 10:49Hej då av linnea p.
03.04, 08:43Hej då av Daniela
03.04, 00:14Hej då av Sandra