Fastetider

Nu när fastlagsbullarna börjar vara uppätna har en del bloggare börjat tänka på fastan. Lite skrik skriver provocerande (?) om att hon under fastetiden ska gå på massage flera gånger. Anne ska somefasta, vilket mer detaljert ska gå ut på att inte slösurfa efter klockan 18. Och Amanda har tre fasteprojekt, bland annat att ska hon inte handla något utöver mat.

Bloggkoll fortsätter sin vana trogen med att inte göra några löften, utan istället noggrannt hålla koll på om bloggarna följer sina planer. Precis som med nyårslöften alltså. Men skulle jag fasta skulle jag antagligen försöka få in en god vana som är bra för mig, kanske att sluta tänka negativa saker om mig själv hela tiden. 

Har du någon fasta på gång?

02.03.2017 kl. 22:05

Hongkong-podcast

09.01.2017 kl. 08:57

Teologi är vägen till bra bloggande

För någon månad sedan hade jag tänkt skriva ett inlägg om estenomernas framfart i "Mode och design"-kategorin på Bloggtoppen. Huvudpoängen var att visa på hur många som faktiskt modebloggar och samtidigt studerar (eller studerat) ämnet. Men jag kunde inte placera den solklara ettan Malenami. Jag visste att hon bott i Åbo ett tag men hur jag än tänkte efter och bloggsökte kom jag på hennes studieämne. Men nu i helgen fick jag äntligen svar på min fråga. Teologi har hon studerat! Kanske inte det första ämnet jag gissade på, men Bloggkoll kan konstatera att det ämnet verkar leverera superbloggare på alla nivåer. Både Malenami som levererar modeinlägg och många bilder och en av mina personliga favoriter Lite skrik som ju levererar massa klokheter även om det är i lite långsammare takt numera (och som ska på missionspraktik i Taiwan!).

Teologi alltså, studera det så blir du en bra bloggare!

17.04.2016 kl. 12:59

Slö uppdateringstakt

April har ju inte direkt börjat med snabb uppdateringstakt här inne. Igår gjorde jag ungefär allt annat än att blogga. Jag kokade mat, var ute, tittade på Lyxfällan om nån som skuldsatt sig så att flickvännens blogg skulle se bra ut, bläddrade i tidningar, gick igenom loppisgrupper på Facebook, uppdaterade Kenzas blogg för att se vad den stora nyheten var. Och överallt fanns det små tidshål där jag bra kunde ha bloggat men istället valde jag annat. För man måste ju inte blogga och leverera hela tiden. Men personligen tycker jag att ju oftare jag skriver blogginlägg desto lättare och snabbare går det att skriva. Ju längre tid det blir mellan inläggen desto högre blir tröskeln och det tar en halv evighet att kasta in ett inlägg.

Någon annan som också gjort annat än bloggat på sistone är Liisa, men igår levererade hon i alla fall en lista på åtta saker om vad hon gör istället för att blogga. Glädjehanden, vilken spännande grej! Vill hon ha en nionde grej att göra istället för att blogga så kan hon ju alltid skriva en bok à la Mia Törnblom om att hitta glädjen i handen. 

08.04.2016 kl. 07:13

Frågestund som intresserar

Det har ju varit frågestunder typ överallt i bloggvärlden just nu. Innehåller inte bloggen någon jäkla julkalender så finns det absolut ett ganska nypublicerat frågestundsinlägg. Ibland blir det ju ganska tråkigt, speciellt när frågorna och svaren blir självklara. Som exempelvis frågorna hos Lindas Lantliga. Jag skulle säkert ha klarat av att besvara alla enligt hur jag tror Linda tycker och fått full pott. Men den sista frågan om hypokondri var lite oväntad. Linda menar att hon inte har kollat upp vilka kriterier som man ska uppfylla för att klassas som en hypokondriker. Men om man ens har en enda släng av hypokondri så borde man väl genast kolla upp kriterierna och  tycka att man har alla?

Liteskrik har också haft frågestund och jag diggar formatet när hon svarar utförligt på alla frågor. Att hon verkligen tar sig tid och svarar långt och rotar fram gamla bilder, här till exempel funderar hon på en Sevendays-fråga

Jag väntar med spänning på att jag också ska bli en sån storbloggare att jag kan ordna en frågestund och får frågor. Än så länge vågar jag inte ta steget ut, eftersom jag inte skulle orka med risken att kommentarsfältet gapar tomt för att ingen undrar något. 

14.12.2015 kl. 18:36

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här

Senaste kommentarer

27.04, 22:15Hej då av Lite skrik
06.04, 12:41Hej då av Karolina
03.04, 10:49Hej då av linnea p.
03.04, 08:43Hej då av Daniela
03.04, 00:14Hej då av Sandra