Stämningsfulla förlossningsbilder

Cindy har publicerat sin förlossningsberättelse och dessutom har inlägget flera stämningsfulla bilder. Bloggkoll bara väntar på att någon fotograf i Svenskfinland ska fatta grejen med förlossningsfoton och börja erbjuda den tjänsten. T.ex. Stina-Lee bloggar ju ibland om sitt arbete som förlossningsfotograf (och doula) på andra sidan potten.

25.02.2017 kl. 11:29

Årets UMK

Feedbacken kring årets UMK har inte varit nådig. Åtminstone inte i mitt some-flöde. T.ex. Cindy har berättat vad hon tyckte om gårdagens program. (Det inlägget fungerar för övrigt som en perfekt sammanfattning om man inte orkade titta igår.) Jag tyckte speciellt illa om green room-inslagen. Det är inte rolig tv när en svensk artist drar ner en av programledarna och tvingar henne att sitta i hans knä. Det är sliskigt och äckligt och dessutom inte något man vill att barn ska lära sig (genom att ha med Marcus & Martinus så blev UMK automatiskt ett barnprogram). Om man återgår till musiken så listade Catten för några dagar sedan sina favoriter, och tänk, en av dem vann ju!

Och vad Bloggkoll tyckte om vinnaren? Det kändes som om Norma John försökte vara en finsk version av Adele. Och det funkade sådär, och det kommer definitivt inte fungera i Europa. 

Vad tyckte ni? Och visst var det pinsamt när tv-kamerorna zoomade ut när Norma John sjöng vinnarlåten och typ hälften av platserna var tomma? Kanske alla Marcus & Martinus-fans hade blivit tvungna att gå hem efter halva programmet för att det var läggdags...

29.01.2017 kl. 13:23

Inne med Egon

Det verkar som om de lite äldre (gubb)namnen börjar bli coola igen. Jag känner liksom ettåringar som heter Ruben och Alfred, namn som jag förknippar med äldre män med rutiga flanellskjortor och hängslen. Nyaste gubbnamnet som är inne verkar vara Egon. Stjärnskottet Pappamonologerna har en bebis med det namnet och Cindys ofödda barn har Egon som arbetsnamn

Så jag tänkte att namnet kanske betyder något väldigt modernt (t.ex. Hoverboard), och att det är därför namnet har blivit poppis idag. Men jag kom fram till att namnet Egon betyder get, kanske inte det mest charmiga och snällaste namnet man kan ge sitt barn... Men det är kanske ändå bättre än att döpa sitt barn till Valross eller Bladlöss?

15.01.2017 kl. 13:32

Satsa på bloggen

Till skillnad från Bloggkoll som verkar ha bloggsvacka just nu så verkar hösten göra en del bloggare mer taggade. Ziio skriver ett inlägg om hur hon i höst tänker satsa på bloggen. Bland annat listar hon egen firma och nya samarbeten och att hon kommer satsa 110 procent på bloggen. Det ska bli spännande att följa!

Någon annan som ju verkligen har satsat på bloggen på sistone är Cindy. Oavsett när jag klickar in mig på bloggen finns det alltid åtminstone ett nytt inlägg att läsa. Tummen upp för det också!

24.09.2016 kl. 16:25

Baby news

Cindy bloggar äntligen efter en månads paus och berättar att hon är gravid. Vilken härlig nyhet. Grattis från Bloggkoll!
25.08.2016 kl. 20:27

Widners bröllop

Ett av bloggvärldens bröllop i sommar gick av stapeln i helgen, nämligen Michelles. Och bland some-kanalerna har det börjat dyka upp både kortare och längre rapporter (här, här och här), men än så länge har en av huvudpersonerna hunnit skriva så mycket. 

Men ärligt talat så är Bloggkolls (och de flesta andras?) nyfikenhet stillad för stunden efter bröllopsbesökarnas inlägg. Speciellt eftersom till och med en av blombollarna är avbildad! Så ingen uppdateringskrav från Bloggkolls håll, hoppas den nublivna bruden får njuta av sin bröllopsresa istället!

12.07.2016 kl. 21:28

Manliga strippor

Bröllopsinläggen ökar stadigt hos de som ska gifta sig i sommar och nu har både Cindy och Michelle nått det stadiet att de har varit med om sina möhippor.

Cindy har hunnit uppdatera med två inlägg om sin möhippa (här och här). Medan Michelle ännu bara bjudit på fyra insta-bilder i bloggen. Cindy lyfte upp ämnet strippor och hur hon inte tycker att de ska vara med i möhippor, men att hon blev lurad att tro att det kommer att komma en strippa på kvällen. Och utifrån Michelles bilder så verkar inte heller någon manlig strippa figurera på hennes möhippa. Men finns det faktiskt möhippor där det dyker upp brandmän iklädda bara läderstrings? Jag har ju sett de vanliga hollywood-filmerna där de förekommer men bara antagit att det inte förekommer i svenskfinland. Och inte heller har jag trott att (kvinnliga) strippor dyker upp på svensexor utan att det istället hålls på med paintball och öldrickande. Har jag levt i en drömvärld och den hårda verkligheten är att det finns minst en strippa per möhippa/svensexa, också här i svenskfinland? 

16.05.2016 kl. 08:05

Nya vindar

De senaste dagarna har jag fått se en hel del vindar. Det är ju såklart inte vårvindar jag pratar om, utan bloggares vindar. 

Sara har fullt upp med att förvandla sin blogg till en "remppablogg" (det måste ju vara en finlandism?!) och fick fem killar på besök så fort vindsrenoveringen inleddes.

Cindy verkar inte ha fem killar över men likaväl har också hon inlett sin vindsrenovering med byte av isolering och annat renoverings-aktigt. 

Nu håller jag alla tummar och tår för att vindar inte blir den nya snackisen i finlandssvenska bloggvärlden. Bildreportagen från två vindar gav en alldeles passlig dos av träplankor och glasull. 

17.03.2016 kl. 21:49

Problematiskt

Och så kommer dagen när en bloggare investerar i en ny kamera (eller nya kameragrejer) och förkunnar att nu äntligen är det dags med ännu bättre bildkvalitet på bloggen. Och så inleds den Nya Eran med att visa upp nyförvärvet, men alla bilder måste tas med den gamla kameran och den gamla fotoutrustningen för att få nyförvärvet på bild...

Ett problem som inträffat för både Maria och Cindy på sistone. 

13.02.2016 kl. 19:44

Nästa Ekman renoverar

Ikväll avslöjade Cindy att hon numera kan titulera sig ägare till ett rött hus med vita knutar. Huset ska ytrenoveras och sedan antar jag att det blir inflyttning. Och fart verkar de ha på, i början av januari ska ett nytt kök läggas in och redan har de hunnit riva en vägg. Cindys syster, Carola, verkar dock snart ha slutfört sin renovering och en kan ju undra om de renoverar i tur och ordning för att få så mycket hjälp som möjligt av sin pappa ;)

Kul ska det bli att följa husrenoveringen, och jag är alltid så imponerad av alla bloggare som renoverar så snabbt samtidigt som de lyckas ta relativt proffsiga bilder av de olika byggmomenten. Se till exempel på Joanna Hansen som bara svosh svosh köper ett gammalt hus, totalrenoverar och flyttar i på bara någon månad. Hur lång tid det skulle ta för mig att köpa ett hus och göra det beboeligt? Kanske en hel mansålder.

18.12.2015 kl. 20:50

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här

Senaste kommentarer

27.04, 22:15Hej då av Lite skrik
06.04, 12:41Hej då av Karolina
03.04, 10:49Hej då av linnea p.
03.04, 08:43Hej då av Daniela
03.04, 00:14Hej då av Sandra