Workation i Åre

Jennifer har varit på Influencer of Swedens Winter Workation i Åre och rapporterar långt och bildrikt från "unconferencen". Så roligt det verkar ha varit! Bloggkoll hoppas verkligen att någon i den finlandssvenska bloggvärlden snappar upp konceptet och gör något liknande. Det närmaste den finlandssvenska bloggvärlden har varit något liknande var säkert när Malenami och FruZ föreläste under en bloggkryssning på Viking Grace år 2014... 

20.01.2017 kl. 11:04

Esc

Gör ni som Jennifer och har EUROVISIONPARTY ikväll?

Jag ska titta några minuter så att jag får se inledningen och höra lite av Evas insatta eurovision-prat, men sen går jag väl och sover som den trista småbarnsmorsa jag är. Jag vet inte ens vem som borde vinna... Åtminstone inte Ryssland för den (påklistrade?) gay-approachen gör inte att jag glömmer bort hur hbtq-lagstiftningen ser ut hos vår östra granne (Här i Svenska Dagbladet kan man läsa lite om ämnet). Frankrike? Kroatien? Ukarina? Malin på Tv-bloggen tycker att Sverige ska vinna igen (men tror att det blir Ryssland) och Michaela tycker att Frankrike har den bästa låten. När barnet väcker mig klockan sex imorgon så får jag veta hur det gick och vilken bloggare som hade mest rätt.

14.05.2016 kl. 21:55

Att fira jul på ett språk man inte kan

Jennifer, som egentligen är från Sverige, har firat jul med finskspråkiga. Det var fint, men psykiskt tungt skriver hon och jag måste erkänna att jag inte skulle orka! Att försöka vara med, men ändå inte förstå ett dugg. Jag har rört mig i både danska- och engelskspråkiga  miljöer, men även om inga av de språken är mitt modersmål så förstår jag ändå det mesta. Och de ord som är obegripliga förstår man ofta ändå tack vare kontexten. Att hänga med människor som talar ett språk som finska, där det typ inte finns ett enda låneord och har en helt annorlunda satsmelodi än t.ex. svenska. Jag är otroligt imponerad av Jennifer. I januari ska hon börja på finskakurs och jag undrar hur snabbt det går innan hon behärskar det andra inhemska bättre än medel-österbottningen. Ganska snabbt antagligen!

29.12.2015 kl. 23:09

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här

Senaste kommentarer

27.04, 22:15Hej då av Lite skrik
06.04, 12:41Hej då av Karolina
03.04, 10:49Hej då av linnea p.
03.04, 08:43Hej då av Daniela
03.04, 00:14Hej då av Sandra