I samarbete med vem?

Ibland är jag ju inne på bloggsamarbeten, och hur de ska märkas ut och hur de inte ska märkas ut. Jannikelles senaste inlägg lämnar mig som ett frågetecken. Hon skriver ett inlägg om trädgårdsrenovering och kläder, och inlägget inleds med en tydlig skylt om att inlägget är en "sponsored post". Men med vilket företag? Hur jag än läser så hittar jag tre potentiella samarbetspartners: en okänd grävmaskinsfirma, en trädgårdsaffär och en klädaffär. 

02.03.2017 kl. 08:58

Vart tar Autre-bloggarna vägen?

Nu när Autre tänker stänga ner sin bloggportal har bloggstallet sakta men säkert börjat flytta på sig och givetvis har Bloggkoll snokat upp alla länkar (det var inte direkt svårt):

Det blir spännande att se vart resterande bloggarna tar vägen. Kanske de finska livsstilssajterna äntligen vågar satsa på en till finlandssvensk bloggerska?

Edit: 

  • Widners finns numera här.
  • Pisasday finns här.
  • Satucecilia tar en bloggpaus, men lovar att om hon återupptar bloggandet finns hon på sin gamla adress här
  • Jannike ska visst finnas på jannikelle.com, men för Bloggkoll fungerar inte ännu domänen utan hon finns här
17.08.2016 kl. 09:27

Hej då Autre

Idag avslöjade Jannike & Michelle genom varsitt blogginlägg att de lägger ner deras skötebarn, bloggportalen Autre. Bloggkoll är inte förvånad, jag har misstänkt att något varit i görningen ett tag eftersom några bloggare redan har flyttat från sajten och första sidan har haft sommarlov ett tag. 

Det är tråkigt att en av Svenskfinlands få bloggportaler lägger ner, framför allt nu när det enbart är tidningsägda portaler kvar. Samtidigt så förstår Bloggkoll, det är svårt att driva något i Svenskfinland där målgruppen är relativt liten. 

Bloggkoll hoppas givetvis att någon annan finlandssvensk tar tag i det uppenbara hålet i bloggosfären och skapar en plattform där bra finlandssvenska bloggar samlas. För hur trevligt det än är med Sevendays, Ratata och Hbls bloggar så kan vi säkert alla hålla med om att ju fler bloggportaler det finns desto trevligare blir det (och desto mer höjs bloggarnas status). 

12.08.2016 kl. 12:39

Nytt hus, en make och Elvis

Har ni sett vilket snyggt funkishus Jannike och hennes man har köpt? Eller ja, åtminstone är miniatyren snygg, en bild av det riktiga huset har inte synts på bloggen ännu. 

Och har ni sett att Linn har gift sig? Det börjar bli dags att ge ett livstecken eller två på bloggen nu tycker Bloggkoll som ju väljer bloggar framför insta alla gånger. För åtminstone vill Bloggkoll veta mer om Elvis som skymtar där bakom brudparet. 

31.07.2016 kl. 12:38

Bloggare jag blir imponerad av del 5

De som fyndar superfina teakmöbler på loppis. 

Varför finns det bara sunkiga lädersoffor och söndriga lampor när jag går på loppis?

07.07.2016 kl. 08:37

Ny smittosam sjukdom upptäckt!

Har ni märkt av den nya österbottniska bloggsjukdomen; Vintage painteriet? Redan i höstas fanns det några enstaka liknande fall i södra delen av Finland (hos både Sandra och Linda). Men nu verkar sjukdomen ha fått stor spridning i Jakobstadsområdet. Smittade patienter är bl.a. Sara, Jannike, Lina och Carola. Antagligen finns det en koppling mellan områdets välkända vaccinvägran och sjukdomens stora spridning på kort tid. 

Vintage painteriet verkar vara både beroendeframkallande och smittsamt, men som tur är finns det inga farliga kemikalier inblandade så man kan glatt måla på tills alla färgburkar är tomma och hela världen är målad och vaxad i pastelltoner. 

03.05.2016 kl. 21:57

3 från Autre

Idag återanvänder Bloggkoll ett koncept som förra gången handlade om Sevendays. Men idag är det andra ljud i skällan och fokus ligger på estenomstuderandes egna bloggportal Autre (ja, jag vet att det inte är estenomsstuderandes egna bloggportal, men det känns så eftersom typ 50 % av bloggarna studerar till estenom i Vasa):

  1. Daniela håller redan på med sommardeff men vägrar visa några formbilder. Det verkar som att hon återkommer med bildbevis när solljuset återvänder till Norden.  
  2. Pisasday hör till den kategori av bloggar som jag inte kikar in till varje dag, vilket gör att det ofta finns ett lager med blogginlägg att läsa genom när jag en gång går in dit. Och sånt gillar man ju! Hon bjuder på receptet till en havtornsmoussetårta som ser fantastiskt god ut. Kanske inte superbra om du likt Daniela har inlett sommardeffen men annars måste det ju vara det godaste någonsin. 
  3. Jannike har fyndat sittpuffar och spekulerar i vad oddsen var att hon hittade två likadana vid olika tillfällen. Riktigt låga säger jag! Så jag hoppas att Jannike passar på och köper en skraplott, det verkar som att hon har tur med sig just nu.

Förövrigt verkar det vara superbra att blogga på Autre, för typ alla verkar få pressutskick från Rapunzel (bevis 123 och 4).

01.02.2016 kl. 13:28

Guldknappar, tofsar och mocka

Jag har redan avslöjat att jag är dålig på att pyssla och dålig på att baka, och nu får ni veta en tredje grej jag är dålig på: mode. Jag bläddrar genom modebloggar, jag klickar in mig på nätbutiker, jag strosar genom det närmaste H&M, men ändå har jag ingen koll. Någon gång för länge sedan bestämde jag mig för vilka klädmodeller och färger jag trivs i och sedan dess har jag kört på samma linje. 

Tur att det finns modebloggare som kan guida en rätt i djungeln. Jannike tipsar om vårens och sommarens trender och skriver så här:

"Guldknappar och andra gulddetaljer, bohemiska klänningar, vida ärmar, tofsar som fina detaljer, fransar på tröjor, väskor och skor. Material som mocka, denim och en del linne. Tunna skira blusar i vitt, beige eller puderrosa toner. Knyblusar i allt från tunna blusar till tjockare tröjor. Ränder på byxor, skjortor, klänningar, kjolar och kavajer. A-formade kjolar och klänningar. Utsvängda jeans. Blåa skjortor. Dubbelknäppningar på jackor och kavajer."

Nu är det bara att printa ut eller ta en screenshot av texten och ha den med som checklista till nästa shoppingtur. När alla punkter är avklarade får man gå hem. 

23.01.2016 kl. 10:34

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här