Randiga skjortor från Marimekko

Ida har fått en hel hög randiga Marimekko-skjortor och jag är ungefär grön av avund. De är typ det snyggaste som finns och jag kommer aldrig sluta sörja att de inte fungerar på min kroppsform. 

24.02.2017 kl. 08:55

Nooras lookalike

Är det bara jag som tycker att somewhere near hofgarten-Ida liknar Noora i SKAM? Båda har skjortor, läppstift och blont hår i en lob.
25.12.2016 kl. 15:04

På jakt efter somewhere near hofgarten?

Ni vet när en bloggs domänadress slutar fungera och man suckar för sig själv och tänker "happ, nu kommer jag aldrig hitta den bloggen igen"? Tur att man ibland nästan genast hittar till den nya bloggen. Så har ni tappat bort somewhere near hofgarten, så finns den numera här.

Bloggbytet verkar bl.a. annat bero på att den gamla bloggadressen varit kopplat till det egna namnet, ett problem som Bloggkoll tidigare bloggat om.

12.10.2016 kl. 11:56

Bloggdrinken aperol spritzer

Finlandssvenska Somewhere near Hofgarden äter och dricker ju alltid goda saker. Och nu dricker hon aperol spritzer och äter chokladdoppade jordgubbar.

Bloggjunkie som jag är så kände jag genast igen drinken. För bara några dagar sedan tipsade Underbara Clara om den alkoholfria varianten av aperol spritzer. Undrar om den drinken är någon form av magisk dryck som gör att man tar snygga bloggbilder, för det lyckas ju både Ida och Clara med! När (om) jag inser att Bloggkoll behöver bilder så lovar jag att sänka båda en och fem aperol spritzers innan jag börjar fota!

18.06.2016 kl. 16:13

Att skriva blogg under ens eget namn

Ibland tänker jag på er som vars bloggadress är ert eget för- och efternamn. Jag förstår grejen, för det är ju himla svårt att komma på ett domännamn som varken är upptaget eller töntigt. Men samtidigt blir ju ens eget namn starkt förknippat med en blogg. 

Idag tar Ida upp en del av problematiken med att koppla ens egna för- och efternamn till bloggen. Hon ska bli lärare och för eleverna är det bara att googla hennes namn för att hitta till bloggen och allt vad den innehåller. 

Med ens egna SoMe-kanaler är det ju möjligt att radera det mesta (ja, jag vet att allt finns kvar på internet för alltid) men ni fattar säkert vad jag menar. En blogg kan raderas, instabilder kan tas bort, facebook-inlägg kan döljas. Men det mer problematiskt måste det ju vara när man kommenterar i någon annans blogg med sitt eget för- och efternamn. För de kommentarerna kan man ju inte radera själv.  Ni som inte är lika bloggskadade som jag minns säkert inte det här men för några år sedan medan Anna Hibbs fortfarande bloggade för Stureplan fick hon en kommentar från en man i USA. Några år innan hade mannen (eller någon av hans kompisar?) skrivit en fyllekommentar på Annas blogg med hans för- och efternamn. Alltid när någon googlade hans namn kom kommentaren högt upp och det gjorde att han hade svårt att få jobb och svårt att få folk att ta honom på allvar. Så han vädjade nu till Anna att ta bort den tidigare kommentaren för att han skulle kunna få jobb. 

Problematiskt minst sagt. Vad tycker ni? Speciellt ni som använder för- och efternamn i bloggkommentarer, på SoMe-kanaler och har döpt bloggens domännamn efter er själva. 

13.04.2016 kl. 21:35

Vegemat för hela slanten

Nyhetsmorgon informerar mig hela tiden om vad det är för special-dag just idag (åtminstone på den sverigesvenska sidan). Så igår fick jag lära mig att första februari är vegetariska dagen. En dag i efterskott (eftersom jag drabbades av den stora latheten igår) har jag sammanställt några bloggar som bl.a. handlar om vegetarisk mat. Klicka er vidare och så hoppas jag att ni blir så inspirerade att ni vill koka en vegetarisk rätt 1.2.2017. Och om ni riktigt vill får ni väl koka ihop något vegetariskt någon annan dag också på året. 

Smaklig spis!

02.02.2016 kl. 12:36

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här

Senaste kommentarer

27.04, 22:15Hej då av Lite skrik
06.04, 12:41Hej då av Karolina
03.04, 10:49Hej då av linnea p.
03.04, 08:43Hej då av Daniela
03.04, 00:14Hej då av Sandra