Kalsongtips

Lina har upptäckt de ultimata underkläderna: herrboxers. Och jag kan bara instämma i lovropen. Den dagen för några år sedan då jag inte hade tvättat på en evighet och fick börja rota i sambons underklädeslåda var en mycket lycklig dag. 

10.01.2017 kl. 18:29

Anomalina

Lina, som tidigare bloggat på Mina skor. Min värld och brukar skriva mycket om feminism, finns numera hos Ratata på bloggen Anomalina.

28.11.2016 kl. 08:06

Kropphets och bikinikropp

Givetvis ska Bloggkoll sammanfatta kroppsdiskussionen som härjat i den finlandssvenska bloggvärlden den senaste veckan. (Överlag pratar dock de flesta bloggarna förbi varandra och om ämnen som tangerar men som inte är helt de samma. Det är som om nästan alla hittat en mening i någon annans blogginlägg, funderat vidare och skriver om sin åsikt i ett annat ämne som rör kroppar men som inte är svar på föregående inlägg.)

Helst skulle vi inte alls kommentera våra egna (eller andras) kroppar eftersom diskussionen vill bli väldigt lik diskussioner man hade i tonåren med sin bästis "Jag är så tjock!" "Nej! Du är ju jättesmal, jag är tjock!" "Nej, det är jag som är tjock"" och så håller det på i evighet i någon form av tävling kring vems kropp som är sämre . För redan då visste man att tjock var sämre och smal det eftersträvansvärda. Normkroppar och de människor som har normkroppar kan givetvis ha komplex och får givetvis skriva om dem. Men problemet är att diskussionen blir skev när "normalviktiga" kvinnor (alltså kvinnor som exempelvis har BMI under 25*) poängterar att de visst har komplex kring sin kropp och att de upplever sig tjocka. För det är ju inte det det handlar om. Det handlar ju bland annat om mallen smal och hur den reproduceras överallt i samhället som en norm. (Till exempel det här med boyfriend-jeans och plus size-kläder). Det handlar också om hur folk automatiskt kopplar smal med hälsosam och större kroppshydda med en ohälsosam livsstil.  

* BMI är inte ett så superbra sätt att kolla om man ens kropp mår bra och är otjock eller tjock, men används tyvärr fortfarande bl.a. i sjukvården som pekpinne. Så därför använde jag det som en exempelgräns mellan om man är normalviktig och därmed hälsosam eller tjock och därmed ohälsosam.

12.05.2016 kl. 23:19

Hej benhåren!

Idag fokuserar Mina skor. Min värld. på benhårighet. Passande eftersom det väl är snart för alla bloggare att ta ungen och maken med sig och dra på solsemester. Och då kan det tålas att tänka på huruvida man ska raka benen eller ej. Jag har, precis som Lina, nästan helt slutat att raka mina ben. Det finns ju inget bättre när man har delfinmjuka kroppsdelar, men sen bibehålls de ju i det stadiet ungefär tre och en halv minut och sedan kommer det stubb som klias och inte är kul. Och alla småsår och noppor man får på köpet när man hanterar en rakhyvel. Nej tack. Jag väljer lite håriga ben alla gånger framför såriga och kliande ben. 

Mitt personliga val grundade sig inte i ett feministiskt ställningstagande, utan en av de stora anledningarna stavades lathet. Men ju mer jag går runt med lurviga ben desto mer känns det som ett viktigt ställningstagande, inte minst eftersom jag inte vill lära mitt barn att det hör till att kvinnor (mammor) ska förändra sin kropp.

24.02.2016 kl. 20:24

Om mig

Bloggkoll har koll på vad som händer i den finlandssvenska bloggankdammen. Funderingar och reflektioner kring allt möjligt bloggrelaterat dyker upp dagligen.

Studerar exakt alla modebloggare till estenom? Finns det verkligen inga män som bloggar? Varför har affiliate-länkarna fullkomligt exploderat? 

Lämna en kommentar eller mejla mig på bloggkoll@hotmail.com

På Facebook finns jag här

Senaste kommentarer

27.04, 22:15Hej då av Lite skrik
06.04, 12:41Hej då av Karolina
03.04, 10:49Hej då av linnea p.
03.04, 08:43Hej då av Daniela
03.04, 00:14Hej då av Sandra

Januari 2017

Kalsongtips

November 2016

Anomalina

Maj 2016

Kropphets och bikinikropp

Februari 2016

Hej benhåren!